WINTERASPERGES

Keukenmeidenverdriet of schorseneren

Schorseneren zijn afkomstig uit het Middellandse Zeegebied. Deze wintergroenten hebben een nootachtige smaak en een mooie beet. Ze doen het geweldig in een winterse salade, een soep of gewoon gebakken in echte boter. Ook chips van schorseneren zijn heerlijk en pairen zalig met een mooi gehopt licht kruidig bier zoals de Saison Voisin of Koekedam. Een ideale aperitief combinatie.

Ingrediënten:

  • 10 schorseneren
  • Zout

Bereidingswijze:

  • Maak de schorseneren schoon zodat de schil goed schoon en en schil met een dunschiller lange slierten van de schorseneren.
  • Dep ze droog.
  • Verhit de olie en frituur de schorseneren in kleine porties goudgeel en krokant.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Bestrooi met zout

Je kan de chips ook bestuiven met curry, paprikapoeder, verse tijm of ras el hanout.

Cover ©Vectoropenstock

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2025
In december starten de inschrijvingen!