Keukenmeidenverdriet of schorseneren
Schorseneren zijn afkomstig uit het Middellandse Zeegebied. Deze wintergroenten hebben een nootachtige smaak en een mooie beet. Ze doen het geweldig in een winterse salade, een soep of gewoon gebakken in echte boter. Ook chips van schorseneren zijn heerlijk en pairen zalig met een mooi gehopt licht kruidig bier zoals de Saison Voisin of Koekedam. Een ideale aperitief combinatie.
Ingrediënten:
- 10 schorseneren
- Zout
Bereidingswijze:
- Maak de schorseneren schoon zodat de schil goed schoon en en schil met een dunschiller lange slierten van de schorseneren.
- Dep ze droog.
- Verhit de olie en frituur de schorseneren in kleine porties goudgeel en krokant.
- Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Bestrooi met zout
Je kan de chips ook bestuiven met curry, paprikapoeder, verse tijm of ras el hanout.
Cover ©Vectoropenstock