Abdijbieren zijn typisch Belgisch. Ze zijn niet weg te denken uit onze biercultuur. Een aantal verwijst naar bestaande abdijen waar sinds lang wordt gebrouwen, andere herinneren aan abdijen die honderden...
Carpaccio Carpaccio mag dan wel van Italiaanse oorsprong zijn, wij vinden hem nog het lekkerst met lekker rundsvlees van bij ons. Als je lokaal Belgisch Witblauw rundsvlees kunt verkrijgen, waarom...
Hertog Jan Grand Prestige nummer 1 in Bierista Top 100 Hertog Jan Grand Prestige is de nummer 1 in de Bier Top 100 van Bierista over 2020. Dit zware donkere...
of waren ze onschuldig? Dit feest bouwt zoals vaak voort op een mix van heidense en christelijke tradities. Officieel is het nu een herdenking aan het martelaarschap van de onschuldige...
Twee diepdonkere bieren die er tamelijk indrukwekkend uitzien: stout en porter. De stijlen zijn zeer nauw aan elkaar verwant maar voor veel bierliefhebbers zo onbekend dat zij zich er niet...
Steeds meer lokale merken verdwijnen. In de regio Opwijk – Merchtem – Dendermonde, ging recent het licht uit bij Op-Ale en Ginder-Ale. De doorstart van deze merken wordt belet door...
Kalkoen met veenbessen & Rodenbach Caractère Rouge Het mag wat meer zijn vandaag, het is tenslotte Kerstmis. We eten dus … kalkoen. Maar waarom doen we dat met Kerstmis? We...
Wij zijn echte lekkerbekken. We houden van koken, eten en drinken en mogen terecht trots zijn op onze rijke culinaire traditie met een enorme variëteit aan fantastische producten. Witloof, grijze...
Altijd al eens astronaut willen worden? Met Space Cowboy Imperial Matcha Porter (9,5%) lanceert Maximus Brouwerij uit Utrecht een nieuw Circus Maximus bier de ruimte in. Dit stevige bier op...
Brouwerij De Leckere en brouwerij Duits&Lauret presenteren samen een nieuw bier voor de wintermaanden: ‘Black Emperor’, een nieuw soort Schwarz-bier. Dit is de tweede collaboration van de bevriende brouwers. Na...
21 december is de kortste en donkerste dag van het jaar op het noordelijk halfrond. De dag duurt maar 7 uur, 56 minuten en 20 seconden in Brussel. Een ideaal...
BIER AAN DE KERSTDIS – BLIJF GEZOND, BLIJF GENIETEN! Het zal een sobere kerst zijn. We hopen dat je verstandig, en met inachtneming van de regels, toch een fijn kerstdiner...
Charcuterie chalet & Vleesmeester Brewery Stellen dat de feestdagen er dit jaar anders zullen uitzien, is een open deur intrappen. In de eerste plek door ‘Miss Corona’ natuurlijk. Maar ook...
Lekkerbekjes in Bierbeslag Geen idee of je ooit Oblomov van Goncharov gelezen hebt? Het boek gaat als volgt: 24/7 doet Oblomov geen kloten (hij ligt in de zetel) en dan...
De Gordon Xmas werd in de jaren dertig van vorige eeuw gecreëerd. In al die jaren werd het originele recept van de Gordon Xmas nauwelijks veranderd. De naam Gordon komt...
Airborne Triple Blond Op 16 December begint veldmaarschalk Gerd von Rundstedt op bevel van Adolf Hitler een laatste hevige tegenaanval om het Derde Rijk van de ondergang te redden. De...
Deel 2 Pump Up the Volume, is de uitspraak van de dag. Ons panel proefde met volle overgave ook enkele zware kleppers. De temperatuur mag dan dalen, het ABV-percentage gaat...
Deel 1 Ons proefpanel boog zich over niet minder dan 17 bieren waarbij de enige voorwaarde was dat ze echt enkel en alleen voor deze eindejaar periode gebrouwen werden. Geen...
De dagen worden korter en donkerder en ook weer een stuk kouder. Tijd om van je thuis, waar dat ook is, een warm winternest te maken. Want waar is het...
Stadsbrouwerij De Koninck en Antwerpse kledinglabel KLEIR. lanceren hippe muts voor ‘OepABolleke’ De temperatuur flirt ’s ochtends met de 0 graden en je adem maakt wolkjes wanneer je buiten komt....