Pasta carbonara & Gentse Strop Een super romige pasta met (magere) spekreepjes, slagroom en Grana Padano. Heel makkelijk te maken en een favoriet bij vele gezinnen. Dit is dus een...
De eerste creatie van Brasserie Minne, of de laatste van good old Brasserie de Bastogne voor het van naam veranderde. Het everzwijn blijft een vaste waarde en de mascotte. Bier:...
Gebakken zeetong Zeetong is en blijft de culinaire vedette uit de Noordzee. Elke lekkerbek weet het maar al te goed: Een tong moet 3 keer zwemmen: één keer in het...
Duvel Barrel Aged, The Rum Edition De filmreeks ‘Pirates of the Caribbean’ telt inmiddels 5 films die zich afspelen in een historische wereld waarin losgeslagen piraten het opnemen tegen het...
De Vacherin Mont-d’Or is echt een seizoenskaas die enkel tussen half augustus en half maart gemaakt wordt in het Jura gebergte. Deze Zwisterse kaas wordt al meer dan 100 jaar...
Brouwerij Slaghmuylder in Ninove is een gevestigde waarde. In deze stad aan de Dender is de slagpils zelfs wereldberoemd. Maar onze voorkeur gaat uit naar een ander bier van de...
Gevulde paprika’s Gevulde paprika’s zijn altijd een goed idee, Bovendien is dit recept poepsimpel, vegetarisch en een zegen voor je budget. We combineren deze groenteschotel met een Cuvée des Jacobins...
Een zalige Val-Dieu pairing Het ene culinaire hoogstandje is het andere culinaire hoogstandje niet. Zo hoor je al jarenlang ‘kut met peren’ om je heen. Hoeveel moeite je ook doet...
Brouwerij Malheur Eigenaar, Manu De Landtsheer is een afstammeling van een heus brouwersgeslacht dat al eind achttiende eeuw haar eerste brouwsels produceerde in Buggenhout. In 1997 sloot hij aan bij...
COMEDY IN DE BROUWERIJ ‘ALEX AGNEW’ De Antwerpse Brouw Compagnie organiseert op regelmatige tijdstippen ‘live stand up comedy’ avonden. Door de corona maatregelen was de brouwerij genoodzaakt de populaire comedy...
Blinde vinken of vogeltjes zonder kop zijn een heerlijke mengeling van varkens- en rundgehakt met een dun lapje rundvlees eromheen. Een afgeleide is de slavink waarbij het geheel wordt verpakt...
De cafés betalen het gelag Elk debat over de politieke en maatschappelijke rol van de schrijvende pers wordt onvermijdelijk beheerst door de figuur van Emile Zola. 112 jaar geleden publiceerde...
Geuze en platte kaas! Een frisse combinatie. Er is niks zo lekker als een boterham ‘me platte keis’ en ‘ne goeien geuze’. In De Brusselse grootstad en het Brabantse Pajottenland...
Duvel Barrel Aged, The Rum Edition Leuk nieuws uit de kelders van brouwerij Duvel Moortgat, want de vijfde batch Duvel Barrel Aged is klaar. Duvel-meesterbrouwer Hedwig Neven wilde het barrel...
Ardense ham & Gauloise Brune Onze Ardense ham is reeds eeuwenoud en was tot ver buiten onze contreien zeer gegeerd. Om namaak tegen te gaan werd hij in 1974 beschermd...
verdelen 3.000 gratis klimaatbomen Natuurpunt Limburg en de Cristal brouwerij, onderdeel van Alken-Maes, verdelen samen ongeveer 3.000 gratis klimaatbomen. Deze actie is onderdeel van de jaarlijkse plantenverkoop van Natuurpunt en...
EBCU is een onafhankelijk samenwerkingsverband van bierverenigingen in Europa. De afkorting staat voor ‘Europese Bierconsumentenunie’. De hoofddoelen van de vereniging zijn: ‘Instandhouding van de Europese Biercultuur’ en in het verlengde...
Bierig ontbijt Op zondagochtend mag het allemaal wat trager en rustiger: wat langer uitslapen en uitgebreid ontbijten. Zalig toch? We geven u drie ontbijttips met aangepast bier. Bier als ontbijt?...
Worstenbrood Nu ja, van worst is in de meest courante (in de handel te verkrijgen) versie meestal niet veel sprake. We zouden het dan misschien ook beter over ‘frikandelbroodje’ moeten...
De streek rond Poperinge is nog steeds de Belgische hopstreek bij uitstek. De teelt van het groene goud floreert in deze uithoek van het land. Ook de folkore rond de...