Gevulde aardappel Veel Belgischer dan dat kunnen we het moeilijk maken. Pasta, rijst, couscous, … ze mogen nog zo lekker zijn als er ‘één’ zetmeelrijk voedingsmiddel is die onze eetcultuur...
Een unieke Belgische samenwerking tussen topchocalatier Jitsk, keramkiekkunstenaar Pieter Stockmans en Duvel Authentieke meesters in hun vak, geïnspireerd door karakter, passie en kwaliteit. De keuze voor een samenwerking werd snel...
De dagen worden korter. De gevallen bladeren vormen een kleurig tapijt. Ja, dan denkt een mens aan de eindejaarsfeesten. En wie feest zegt, zegt bubbels. En wie bubbels zegt, zegt...
De Gulden Draak Brewmaster Edition is voor de eerste keer in 2018 als limited edition gebrouwen ter ere van de grootvader van brouwmeester Jef Versele. Vandaag maakt het bier deel...
Door de verplichte lockdown zijn er miljoenen mensen die plots meer tijd voorhanden hebben, en die schijnen velen door te brengen in de slaapkamer. Aangezien we nog een tijdje in...
Zachtgekookt eitje Vaak eerder op het menu van een ontbijt of een brunch is een zachtgekookt ei ook een echt eitje als avondmaal. Super makkelijk en geeft meteen een warm...
Brew Society en BioMérieux slaan de handen in mekaar voor top kwaliteit Als je een beetje serieus bezig wil zijn in de brouwwereld dan moet kwaliteitscontrole één van de topprioriteiten...
Optimo Bruno, letterlijk vertaald ‘den besten bruinen’ is een pareltje in het gamma van Grimbergen. Het is een donker amberkleurig bier dat oorspronkelijk als Paasbier werd gebrouwen, maar nu het...
La Chouffe De sympathieke Waalse journalist en televisie maker Christophe -Bye Bye Belgium- Deborsu werkt aan een datingshow met Vlaamse en Waalse kandidaten. In België zijn er blijkbaar maar 0,5%...
Spaghetti met curry, zacht gerookte zalm & Duvel East meets west, north meets south! Dit is een echt ‘fusion’ gerecht met invloeden uit Azië, Italië en het Hoge Noorden. Het...
en een beetje wijn. De herfst… velen kijken er een beetje tegenop, maar voor vele foodies is dit het allermooiste seizoen. De wildpatés zijn weer in het land. De Butcher...
Bretoense pannenkoeken Wij hebben meer de gewoonte om onze pannenkoeken zoet te eten. Wat goede boter en bruine suiker en je hebt het perfecte vieruurtje of dessert. Doe nog een...
Hop, het geheim van een mooie huid? “Niet één bloesem zijner schoonheid zou verwelken. Geen polsslag van zijn leven zou verzwakken. Als de goden der Grieken, zou hij steeds jong,...
Ondanks waardeloos integratiebeleid en idiote vooroordelen kan integratie perfect. Brusselaar Yassine Kouysse heeft de eerste Marokkaans-Brusselse tripel ‘La Marlouf’ gebrouwen. Het is een Belgische Tripel gekruid met Marokkaanse specerijen. Yassine...
Kip met appelmoes & Stella Artois Kip met appelmoes, da’s voor velen thuiskomen voor anderen dan weer een sprong terug naar de kindertijd en de ‘kindermenu’s op restaurant. Het is...
Bier speelt een opmerkelijke rol in Vlaanderens bekendste stripreeks. Met een personage als Lambik, de verschijning van de drankduivel en de Droge Levers, een albumtitel als De koning drinkt, een...
…in Madeira! Tijdens de ‘bubbel van vijf’ periode mocht je een tong draaien met maar liefst 9 andere personen. Je nam natuurlijk wel een berekend risico. Indien het fout liep,...
Het is vandaag exact 31 jaar geleden dat de Berlijnse Muur viel. De val van de Muur luidde het einde van de Koude Oorlog en van het IJzeren Gordijn in....
Croque liégeois Waar de ‘croque-monsieur’ zijn origine vindt is niet 100% duidelijk, maar vermoed wordt dat het wel eens ‘Down Under’ zou kunnen zijn. Aboriginals hadden de gewoonte om de...
‘Vanmorgen is het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt. Geleidelijk komen er meer opklaringen maar in de namiddag neemt de bewolking opnieuw toe en op het einde van de namiddag kan het in...