Artikels

Lamsbout Lam en Pasen … ze horen gewoon bij mekaar en zondag is het zo ver. In het Christendom is het eigenlijk Jezus die dienst doet als God’s onschuldig lam...

Neen, ballen in stout bereiden behoorde niet tot de ’12 Werken van Hercules’. We verwijzen hier naar Hercule (Poirot) stout van Brasserie des Légendes. En dit bier wordt gebrouwen in...

Neem een Slaapmutske Tripel De lente is er terug en dan krijgt de klok al een zomeruurtje. Vannacht schakelen we over van wintertijd op zomertijd. Dan verzetten we de klok...

Zalmforel filet gestoofd in Hoegaarden Geleidelijk wordt het warmer, de bomen worden langzaam groener en veel planten beginnen te bloeien. Ja, de meteorologische lente is in het land. Om dit...

Schrijver en bierliefhebber Ronald Giphart en eigenaar van vandeStreek bieren Ronald van de Streek lanceerden een gloednieuwe podcastserie over bier: de Fuck Wijn podcast. Fuck Wijn heeft acht afleveringen waarin...

We geven u graag een tip voor een snel een zalig gerechtje voor de eerste (thuis)werkdag van de lente. De paters van Westmalle besloten om hun ‘refter’ bier ‘Extra’ op...

Perzik met tonijn Dit weekend begint officieel de lente en dan mogen we weer wat frissere zaken op ons bord gaan leggen … al is het maar voor ’t gedacht....

Beef jerky is een Amerikaanse snack van gedroogd vlees. Beef jerky bestaat uit kleine stukken rundvlees in reepjes gesneden, die gerookt, gedroogd en gekruid worden. Micro-organismen hebben voor hun overleving...

Komt uit de kast De origine van de Westmalle Extra gaat als het ware terug tot de origine van de brouwerij van Westmalle zelf. De Trappisten van Westmalle hadden ‘nood’...

De Vierhoekhoeve uit Gijzenzele is bekend om zijn bierkazen. De hoeve is gelegen op de grens van vier gemeenten: Gijzenzele, Landskouter, Melle en Gontrode in de provincie Oost-Vlaanderen. De hoeve...

Boulet Sauce Lapin Balletjes … ze zijn niet meer weg te denken uit onze eetgewoontes. In de soep, als ‘boulet’ in het frietkot, in tomatensaus, of op Luikse wijze! De...

Dat liefde door de maag gaat is en welbekend. Dat integratie tussen verschillende culturen ook door de maag gaat is minder geweten. We proberen ons ‘gerechtje’ bij te dragen en...

De Dulle Griet is een wereldberoemd schilderij van Pieter Bruegel de Oude. De Dulle Griet is ook een feministe avant la lettre. Van haar wordt gezegd dat ze voorwerpen rooft...

Kip Curry De ‘oorsprong’ van de curry moet je in de streek rond Indië zoeken, maar dat het ondertussen misschien wel een van de meeste verspreide gerechten geworden is, hoeft...

‘Bienvenue chez les Ch’tis’ is een Franse film uit 2008 geregisseerd door Dany Boon. De film trok in Frankrijk meer dan 20 miljoen bezoekers. en verbrak het record van de...

Blue Stilton wordt door de Engelsen de ‘Koning der Kazen’ genoemd. Deze pikante blauwaderkaas wordt gemaakt van gepasteuriseerde melk. De kaas is beschermd en mag maar in zes kaasmakerijen worden...

De kaas van Orval wordt vervaardigt in ‘Fromagerie de l’Abbaye d’Orval’ onder het toezicht van de Trappisten. De kaasmakerij en brouwerij zijn gelegen in Villers-devant-Orval, een dorpje in de Gaume....

In het recentste nummer van Bier Grand Cru stelt wijnjournalist Alain Bloeykens dat België een echt wijnland is. Zijn argumenten kan u lezen in het magazine. Voor ons was het...

Skrei & Valeir Blond Skrei is een geweldige lekkernij uit Noorwegen. Het vlees is witter en vaster dan dat van de gewone kabeljauw. De skrei staat ook bekend om zijn...

Carrefour pakt uit met een exclusief gamma charcuterie ‘De Belgen’. Hun promo luidt als het volgt: “Bij de borrel, als voorgerecht of in een gratin: ga voor de authentieke smaken...

Populair
Beer Agenda

Belgian Beer Weekend

Van:05/09/2025

Tot:07/09/2025

Op locatie

BEER EXPERIENCE

Van:24/09/2025

Tot:24/02/2025

Op locatie

Dutch Beer Challenge

Van:16/04/2025

Tot:16/04/2025

Op locatie

Brussels Beer Challenge Prijsuitreiking

Van:18/11/2024

Tot:18/11/2024

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2025
Registraties zijn open!