La Cornet est le bébé de la brasserie De Hoorn, l’unité expérimentale mise sur pied par Palm en 2014. Le groupe se lançait alors dans le segment prisé des blondes...
Snelle spaghetti & Petrus Roodbruin Bij de klassieke spaghetti bolognese staat de saus uren te pruttelen op het vuur. Maar soms moet het snel gaan. Niet veel tijd, maar toch...
Een Chinese delicatesse zult u zeggen. Hoe oud? Laat de verhalen maar komen … ze worden soms zelfs ‘duizendjarige eieren’ genoemd, wat al zeker je reinste onzin is gezien ze...
Degutastiebier is ‘gewilder’ dan ooit. Zelfs in sterrenrestaurants combineert men gastronomische bereidingen steeds vaker met het betere gerstenat. Wildgerechten laten zich met plezier begeleiden van bier met fantastische combinaties als...
Tripel Omelet Als je geen tijd hebt is een omelet altijd een goed idee. Je kunt er alle kanten mee uit (gewoon met wat er in de koelkast ligt), het...
Een ‘Gauloise Blonde’ is niet alleen een iconische Franse sigaret bengelend uit de mondhoek van Jean-Paul Satre, maar ook een bekend Belgisch bier van Brasserie du Bocq in Purnrode. De...
KEREL is een iconisch biermerk. De bieren zijn stuk voor stuk eigenzinnige creaties. Het gamma is atypisch voor ons landje en bestaat uit stijlen die vooral populair zijn bij de...
Pa amb tomàquet & Duchesse de Bourgogne Pa amb tomàquet (ofte pan con tomate) is de moeder aller tapas. Geen enkele zichzelf respecterende Spanjaard eet tapas zonder deze lekkernij. Er...
Le Vlaamsekaai à Anvers fut jusque dans les années 1960 une artère très active dans le quartier du port. Après la fermeture de la Zuidersluis en 1967 et le déplacement...
Magma X Barrel Aged Magma is het vloeibare gesteente dat zich onder het aardoppervlak bevindt. Het is kokende en rusteloze materie die niet aflatend haar weg zoekt in de krochten...
Dit Brussels etablissement ligt tegenover de bekendste bezienswaardigheid van onze hoofdstad, Manneken Pis –een schaamteloos plassend ventje en het nationaal symbool bij uitstek van onze surrealistische staat- maar is een...
Duivelse scampi’s met Duvel Hoera, het is weekend! Maar eerlijk? Wij zijn doodop na een hele week werken. In plaats van uit te gaan, houden wij liever een feestje in...
Het ‘Friesisches Brauhaus zu Jever’ zette het kleine ingeslapen kuststadje Jever letterlijk op de kaart. Het verhaal achter de brouwerij is allesbehalve spectaculair, het is zelf een tikkeltje saai. De...
Werkspoor Café De Leckere Brouwerij De Leckere werd opgericht in 1997 met de ambitie volledig biologisch te brouwen. De eerste 10 jaar waren woelig, maar sinds de brouwerij in 2007...
Ter ere van de Hongaarse nationale feestdag. Goulash geniet wereldfaam als de Hongaarse specialiteit bij uitstek. Zelf het politieke stelsel werd naar het gerecht genoemd. ‘Goulashcommunisme’ is een communisme zonder...
VandeStreek Bier In 2010 beginnen de broers Sander & Ronald Vandestreek met thuisbrouwen op hun flatje. In 2013 richten ze een Craft brouwerij op in Utrecht. De bieren van VandeStreek...
Het De Koninckbier is even typisch Antwerps als de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, het MAS, de Zoo en Pieter Paul Rubens samen. Geen wonder dat de Sinjoren zo fier zijn op hun bier....
Brouwerij Weihenstephaner oftewel de ‘Bayerische Staatsbrauerei’ is een echte legende. De kloosterbrouwerij ligt in Freising, in de buurt van München. Dit is de oudste nog werkende brouwerij ter wereld. In...
I never will forget the way you taste tonight Lady in Red is een kriekenbier van Brouwerij Angerik uit Dilbeek. Het bier wordt gemaakt met de oogst van de eigen...
Het Antwerpse restaurant Otomat – Heavenly Pizza staat voor ‘not ordinary pizza’s’ en een uitstekend bierkaart. Vergeet even de Italiaanse tradities, bij Otomat zijn de pizza’s beerish’. Het pizzadeeg wordt...