Malheur Bière Brut is een exclusief bier met 11% alcoholvolume van de brouwerij De Landtsheer in Buggenhout. Zo’n Bière Brut doorloopt het hele productieproces van een echte Champagne. Het basisbier...
Nee hoor geen aprilvis want natuurlijk stoppen we Hanne, Marthe en Klaasje niet in een potje. We hebben het hier over het ‘potjesvlees’ uit de Westhoek. Deze lekkernij is onlosmakelijk...
Virtueel aperitieven is een ding en doe je met deze drankjes Nu velen van ons van thuis uit werken, vloeien werkdagen bijna geruisloos over in weekends. Maar vandaag is het...
Jean Sur Mer moet een van de eerste Belgische foodtrucks ooit geweest zijn. Al meer dan een decennia bewijst het bedrijf dat duurzaamheid en slim ondernemen het recept zijn voor...
Wandelen is iets dat we nu nog eens WEL mogen doen en dan kan het bijna niet anders of je hebt ook die pluizige, witte dingetjes in de velden zien...
Skrei & Rye Pale Ale Skrei is een kabeljauwachtige die leeft in de Barentszee, ten noorden van Noorwegen en Rusland. In de loepzuivere en ijskoude zee voelt hij zich als...
Eigenzinnig, modern, on-Belgisch zijn predicaten die slaan op brouwerij VBDCK. De ‘Kerel’ bieren die ze brouwen zijn stuk voor stuk frivole nieuwkomers in het Belgische bierlandschap. De roots van Kerel...
“In 2014 riep de Amerikaanse nieuwswebsite Mashable het station uit tot het mooiste ter wereld. Mashable zet in zijn wereldwijde top tien zelfs stations als dat van Stockholm, Grand Central...
Op het eerste zicht lijkt deze kaas op Blue Stilton, zowel qua formaat als qua vorm. Ook de blauwschimmel is identiek. Maar opvallend aan de ‘Shropshire’ is de gele kleur....
Alle bars, cafés, restaurants en andere horecazaken moeten verplicht de deuren sluiten tot 3 april aanstaande. Over het nut van deze draconische maatregel willen we het niet hebben. Wijze mannen...
Vandaag weer eens een vrijdag de 13e, maar er zijn ergere dagen … hoewel … morgen is het bijvoorbeeld ‘Steak & Blowjob’ dag. Het is een hele simpele feestdag, geen...
De goede start van de lente Met de eerste stralen lentezon, komen de fietskriebels weer opduiken. Dat is misschien bij jou het geval en voor professionele renners geldt het zeker....
Tegenwoordig hebben onze noorderburen ons op het vlak van de productie van deze groente het loof afgestoken, maar het is wel degelijk een Belgische uitvinding. Onze noorderburen hebben het niet...
Ossenstaart wordt door velen gebruikt om een krachtige bouillon te maken. De bouillon dient als basis voor het bereiden van een geurige soep met verschillende groenten, vergezeld van een bouquet...
Het centrale thema van BGC#17 is bier en kunst. We voegen er graag een digitaal stukje aan toe. De Belgische kunstenaar James Ensor werd in 1860 geboren in Oostende. Zijn...
Caponata is een geurig en smakelijk mengsel van diverse soorten groente met een hoofdrol voor aubergine. In Sicilië (en ver daarbuiten) kom je het evenwel in allerlei varianten tegen. “There...
“Hoe minder de mensen afweten van het maken van worsten en wetten, hoe beter ze ’s nachts zullen slapen”, aldus Otto von Bismarck. Toch smult jong en oud van ‘saucissen’...
‘CRB De Beyerd’ is een café, restaurant en brouwerij. Sinds 1838 wordt deze horecaparel gerund door de familie de Jongh. Het is een modern bedrijf met een traditionele uitstraling en...
Vandaag, 24 februari staat bij velen wel bekend als de geboortedag van Keizer Karel V. Een dag waar ook de bierliefhebbers wel naar uitkijken, want dan wordt bij brouwerij Het...
Melief Bender is het oudste café van Rotterdam. In 1876 opende een weduwe een ‘tapperij’ aan de Binnenweg in het centrum van Rotterdam. Henricus Johannes Belief, gehuwd met Helena Bender,...