Artikels

Jasper Langbroek en Jeroen Ditmarsch leerden elkaar op school kennen. Beide kompanen starten in 2012 met brouwerij Kompaan in Den Haag. Kompaan valt absoluut onder wat men zou beschouwen als...

Einde van een hoofdstuk… … begin van een ‘success story’ ! Precies honderd jaar geleden verloor de wereld een man waarmee één van de grootste brouwverhalen ooit begon. Op 15...

Filip Jans Mijn roots liggen in Leuven, waar ik Toegepaste Economie studeerde. Dit diploma bracht mij echter in Brussel, bij mijn eerste werkgever Philip Morris. Het werd een one-way ticket...

Westmalle Extra De abdij van Westmalle is wereldberoemd voor Dubbel en Tripel bier. Er wordt nochtans ook een derde bier gebrouwen: de ‘Extra’. Dit bier wordt slechts tweemaal per jaar...

Witte asperges zijn een ware delicatesse en slechts tijdens een korte periode in het voorjaar beschikbaar. Lam is een echte lekkernij en gelinkt aan het begin van de lente. We...

“Een stad zonder water is een stad zonder ziel,” zei Brussels minister Pascal Smet al in 2005. De aanleiding voor die uitspraak was een discussie om de Brusselse rivier opnieuw...

Chiles Rellenos & Jour De Fête Cinco de mayo herinnert aan 5 mei 1862, de dag waarop Mexicanen onder de leiding van Ignacio Seguín Zaragoza het Franse leger in de...

Dit huis van vertrouwen bestaat al meer dan honderd jaren en alles draait er rond kaas. De focus ligt er op rauwmelkse kazen die minder gemakkelijk te verkrijgen zijn. L’embarras...

Vandaag wordt de ‘Dag van de Arbeid’ – in onze contreien ook wel het ‘Feest van de Arbeid’ genoemd – gevierd. Deze ‘Dag van de Arbeid’ wordt gevierd door niet...

Uiltje Brewing Company, ook wel bekend als Het Uiltje, is een Haarlemse bierbrouwerij. Robbert Uyleman kwam in 2009 in aanraking met bier tijdens opnames die hij als videotechnicus maakte bij...

Wat er in tijden van cholera met de liefde gebeurt, weten we al, toch als we ons het boek van Gabriel García Márquez goed herinneren: tweeënvijftig jaar op elkaar wachten....

De Oosterscheldekreeft is een bijzonder en uniek product uit … de Oosterschelde. Deze kreeft heeft een fijnere en zachtere smaak dan sommige soortgenoten en bovendien komt de kreeft supervers op...

Als men ‘grand cru’ letterlijk vertaalt, spreekt men van ‘de grote oogst’. Hierbij wordt niet letterlijk gedoeld op de grootte van de oogst. Maar de term slaat op de kwaliteit...

Buffalo Belgian Stout “You don’t know the power of the dark side”, is een van de beroemdste quote’s van Darth Vader. Stout is een donkere bierstijl waarvan grote bekendheid niet...

Voor Wereldoorlog Twee was het konijn een belangrijke bron van vlees en calorieën voor de werkende klasse in ons land. Bijna iedereen hield konijnen. Deze diertjes eten quasi alles: gras,...

Er was een tijd -niet zo gek lang geleden- dat mensen zich verzamelden in een ruimte, waar ze eten bestelden dat in een keuken bereid werd en dan aan tafel...

Bronckhoster Nightporter Steve Gammage, de stichter en eigenaar van de Bronckhoster Brewing Company is een aangespoelde Brit. Hij werd geboren in Richmond UK in de provincie Yorkshire, niet ver van...

Asperges zijn vandaag de dag het hele jaar door verkrijgbaar. Lekker ‘vers’ uit Peru of – the horror… the horror… – plat gekookt in een glazen potje. De Peruviaanse asperges...

We zijn vertrokken. Met Witte Donderdag start morgen het paastriduüm. Een periode waarin we het lijden, de dood en de verrijzenis van Christus herdenken. Ook Goede Vrijdag en Stille Zaterdag...

De keuze van de redactie Yes! De dagen worden weer wat langer, de temperaturen gaan voorzichtig wat omhoog, de eerste krokussen verschijnen uit de aarde… De lente is om de...

Populair
Beer Agenda

Belgian Beer Weekend

Van:05/09/2025

Tot:07/09/2025

Op locatie

BEER EXPERIENCE

Van:24/09/2025

Tot:24/02/2025

Op locatie

Dutch Beer Challenge

Van:16/04/2025

Tot:16/04/2025

Op locatie

Brussels Beer Challenge Prijsuitreiking

Van:18/11/2024

Tot:18/11/2024

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2025
Registraties zijn open!