Artikels

Het nieuwe kookboek van Colruyt ‘Haast en spoed is zelden goed’, ‘Als ge aan de snelheid van het licht rond een stoel loopt, trapt ge vanachter op uw eigen hielen’,...

Zeeduivel met prei en Malheur De verschrikkelijke zeeduivel is een heerlijke vis, vooral bekend onder de Franse benaming ‘lotte’. Zeeduivel wordt ook staartvis genoemd, omdat meestal alleen de staart in...

Chimay Grande Réserve kaapt de Comac prijs weg op de Brussels Beer Challenge Voorlopig bestaat de Vlaamse canon gelukkig enkel op papier. Ik kan dus nog zonder de dreiging van...

De mogelijkheden om ‘lekker’ af te tellen naar Kerst zijn ondertussen legio. Chocolaatjes, cadeautjes, bier, … er kan van alles en nog wat achter de deurtjes van die leuke kalender...

Paling in het groen is een typisch Vlaams streekgerecht. Maar omdat België berucht en beroemd is om de wafelijzerpolitiek, serveren we vandaag forel in ’t groen. De Waalse variant van...

Dit is echte Vlaamse kost. Deze stevige boerenworsten worden vergezeld met een subtiele biersaus. Dit is een eenvoudig, snel en budgetvriendelijk recept. Genieten geblazen. Liefmans Goudenband is een van de...

Deze Portugese visdelicatesse wordt bolinhos de bacalhau genoemd, of pasteis de bacalhau, of soms ook croquetas de bacalhau. Je houdt ervan of je houdt er niet van. Er is geen...

De nieuwe ‘zero’ van BBP! Tot voor kort hadden speciaalbieren meestal een alcoholgehalte van meer dan 7%. De tijden zijn goed geëvolueerd en geen enkel permanent BBP-bier bevindt zich op...

Fugu & Kaishaku bier Kogelvis is een echte delicatesse in Japan, maar het kan meteen ook je laatste maaltijd worden. De kok moet heel voorzichtig zijn om enkel de niet-giftige...

The comeback De trappisten van Rochefort zijn de laatste tijden wel vaker in het nieuws gekomen. Het ging dan meestal niet over bier maar over water. Laat ons dus even...

Martin Luther was een ware bierdrinker. De corruptie in de Heilige kerk was zijn eerste zorg, bier zijn tweede “Ich sitze hier und trinke mein gutes Wittenbergisch Bier und das...

WINTERHALTER BLAAST DIT JAAR 65 KAARSJES UIT! Voor een perfect geschonken glas bier moeten de glazen niet gewoon proper zijn, maar ‘bierschoon’ zoals onze Noorderburen het plastisch verwoorden. De schuimkraag...

Viskoekjes zijn lekker en goedkoop. Je hoeft helemaal geen keukenpiet te zijn om ze te maken. Ze zijn bovendien uiterst geschikt voor een etentje met vrienden. Serveer de koekjes met...

Bier en kaas zijn voor elkaar gemaakt. Bier heeft aroma’s die we ook in kaas terug vinden, van fruitig en bloemig via noot- en houtachtig tot kruidig. Embrasse Peated Oak...

met Birra Artigianale Elk zijn zin, maar dat de zomer voor velen bij ons toch wat aan de korte kant is, zullen toch velen beamen. Er en stukje aan beien...

De zusters van de Abdij Onze Lieve Vrouw van Nazareth verwerken voortaan bier in hun TRAPP-shampoos. Bier doet je kapsel immers glanzen en doet wonderen voor krullen. Het is de...

Vandaag, donderdag 31 oktober, wordt een ‘grote dag’ voor Zundert. Vanavond zullen broeder Guido en broeder Christiaan van trappistenbrouwerij De Kievit het eerste glas Zundert 10 van het vat tappen....

Vorige week woensdag hebben 6 bedrijven de handen in mekaar geslagen voor de organisatie van de studienamiddag ‘NXT in Brewing & Beverages’. Kijken naar de toekomst en er voor zorgen...

Ons land is binnenkort weer een Oude Gueuze en Kriek rijker, want Erik De Keersmaeker wil Eylenbosch – in de jaren 60 één van de belangrijkste lambiek brouwerijen – terug...

met Birra Artigianale Elk zijn zin, maar dat de zomer voor velen bij ons toch wat aan de korte kant is, zullen toch velen beamen. Er en stukje aan beien...

Populair
Beer Agenda

Belgian Beer Weekend

Van:05/09/2025

Tot:07/09/2025

Op locatie

BEER EXPERIENCE

Van:24/09/2025

Tot:24/02/2025

Op locatie

Dutch Beer Challenge

Van:16/04/2025

Tot:16/04/2025

Op locatie

Brussels Beer Challenge Prijsuitreiking

Van:18/11/2024

Tot:18/11/2024

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2025
Registraties zijn open!