De renovatie van het Beursgebouw komt een stap dichterbij. Het Gewest verleent een vergunning aan de Stad Brussel om de gevels, het dak en de ornamenten te restaureren, en de...
De razend populaire Mojito kent vele variaties. Wij verkiezen de Belgische versie. Rum, limoen, suiker, munt en water zijn al eeuwen de vijf basisingrediënten van de Mojito. Het is onvermijdelijk...
en Blonde Stoot Filet d’Anvers wordt traditioneel bereid uit de spier van het ‘muistuk’. Een heel mager, maar ook heel taai stukje vlees van het rund. Het vlees vlees wordt...
Secret bars around the world. Tijdens de Amerikaanse drooglegging in de jaren ’20 werden bars verborgen achter geheimzinnige deuren omdat het drinken van alcohol veelal verboden was. Speakeasy bars (letterlijk:...
Op zondag 11 november 2018 zal het exact 100 jaar geleden zijn dat de Eerste Wereldoorlog eindigde. Miljoenen mannen hebben hun laatste adem uitgeblazen in de loopgraven, vaak heel erg...
‘Quatorze Juillet’ kent iedereen, maar misschien was 9 november nog belangrijker … Napoleon greep toen de macht, waarmee officieel een einde kwam aan de revolutie en de weg open lag...
Bij Stadsbrouwerij De Koninck zitten ze niet om een stunt verlegen. Op 9 november komt er voor één keer geen Triple d’Anvers of La Chouffe uit de tap in de...
Na het succes van de vorige 3 edities van de “streekbierendegustatie avond” met streekbieren uit de Rupelstreek en de ervaringen die daar werd opgedaan, legt de Rupelstreek de lat nog...
Naar een ‘bierige’ Kerst Toegegeven, ook wij hebben een hekel aan het feit dat je in september al volop wordt gewezen op het feit dat het hoog tijd is om...
De Brussels Beer Challenge noteerde een sterke stijging van het aantal inschrijvingen uit ver gelegen kontrijen. Een primeur en een mooi bewijs van de internationale weerklank en reputatie die de...
When wine meets lambic De Chardonnay van wijndomein Hoenshof is een krachtige witte wijn met aroma’s van tropische vruchten en witte bloemen. Chardonnay Lambic is een samenwerking tussen Hoenshof en...
Tijd voor een Pumpkin Ale! Pumpkin Ales zijn vooral in de Verenigde staten populair. Andere Angelsaksische landen als Canada, de UK en Ierland hebben ook wel wat brouwerijen die er...
DAME JEANNE ‘Brut d’Anvers’ is een champagnebier gemaakt volgens de méthode tradionelle. Het wordt geschonken in toprestaurants en werd op de Brussels Beer Challenge 2014 uitgeroepen tot ‘beste brut bier’....
Een Turks-Belgische combinatie. Kebab is een icoon van de Turkse keuken. De term ‘kebab’ betekent een gerecht op basis van gegrild vlees. Cevat Iskander is de chef die honderdvijftig jaar...
Lange avonden … Een ochtendmens zoals ik kan alleen maar toejuichen dat we deze nacht de klok een uur terugdraaien en zo weer beter aansluiten bij de ’tijd van de...
Hollandse Kaas door Betty Koster In dit prachtige boek is een selectie opgenomen van ruim veertig kazen van schapen-, geiten- en koemelk. Van een camembert uit Friesland over een kaas...
Professioneel met bier bezig of er door gepassioneerd en altijd al willen weten wat lambiek nu echt zo speciaal maakt? De kans dat de Lambiek Academie dan iets voor jou...
Brouwerij Duvel Moortgat geeft jaarlijks carte blanche aan een bekende kunstenaar voor het ontwerp van een nieuwe limited edition van hun iconische Duvel-glas. Dit jaar was het – opnieuw –...
‘Rivier van Bier’ van Henri Reuchlin In zijn boek gaat Henri Reuchlin op ontdekkingsreis langs de Maas. Geheel in de lijn van zijn karakter doet hij dit tegen de stroom...
Op 17 september werden drie nieuwe bieren voorgesteld aan de Raad van Bestuur van de IVT. Deze bieren kregen de toestemming om het ATP-label (Authentic Trappist Product-label) voor een periode...