Artikels

Rudi Ghequire Bij het voorstellen van Rudi komt één vraag meteen boven drijven … Waar beginnen? Sinds zijn eerste contact met Rodenbach zo’n 37 jaar geleden is Rudi stilletjes aan...

met Cuveé des Trolls Wijting is het kleine broertje van de kabeljauw en kan die in vele recepten ook gerust vervangen. Tegelijk is het visje net van de ideale grootte...

Of het voor jou nu een feestdag is of niet, vandaag herinnert de Vlaamse Gemeenschap de Guldensporenslag die plaatsvond op 11 juli 1302. Mooie gelegenheid om een gepast flesje te...

Goed leeg … Brouwerij De Halve Maan heeft er al een opmerkelijk voorjaar op zitten, met een stevige groei van meer dan 30% tegenover dezelfde periode vorig jaar. Niet alleen...

Tribute Bands @ Roman Het is ondertussen een jaarlijkse traditie, in juli is er ‘muziek in de brouwerij’ bij Roman. 5 TOP tribute bands, verfrissende biertjes & een uniek kader:...

Fiskeskur betekent in het Deens ‘vissershutje’. Het Antwerpse restaurant dat zijn deuren opende in de lente van dit jaar bevindt zich in het voormalige douanekantoor op het Eilandje. Deze ‘visbar’...

Deze rijke en volle kaas is wederom een creatie van de Beauvoordse Walhoeve. Bij toeval werd de ‘Koppige vent’ gecreëerd. Doordat de rood-schimmel kaas eerst niet het beoogde resultaat bekwam,...

Denk je bij het woord cervela spontaan aan een vettige worst uit de frituur? Think again. Hoe volks, hoe alledaags de associaties met deze Belgische lekkernij ook zijn, vervaardigd door...

Mieke Desplenter Mieke Desplenter is de dochter van Armand Desplenter, zoon van Maurice Desplenter uit Dentergem en Agnes Van Eecke uit Watou. Beide grootouders zijn elk ook geboren in een...

Op zaterdag 6 en zondag 7 juli gooit De Kloostergang in Aarschot de deuren wijd open. De unieke pop-up, waar alles in het teken staat van de producten en de...

Dit is een gemakkelijk en verrukkelijk zomers gerecht. De trem ‘a la planoha’ is Spaans voor ‘op de bakplaat’. Een planoha is dus doodgewoon een hete bakplaat, niets meer en...

’t Zandmanneke is een zacht en romig witschimmel kaasje genoemd naar ’t Zandeke molen. De vier weken gerijpte witschimmel kaas is wederom een topproduct van de Beauvoordse Walhoeve gelegen in...

Han Hidalgo Han is een ‘overall fine gentleman’ en bierliefhebber. “Naast bierliefhebber heb ik nog een andere passie. Jazz en blues inspireren mij namelijk om een gerecht te maken, uiteraard...

Er es in Brussel een neu stameneï, en gien gewuun, hein. Ne « Grand café », gelak as in den taïd . « Den Ommegang » moot iest en veural...

‘Ik kan beter tegen het sap van de dochter van de korenaar, dan tegen het bloed van de druiventros.’ aldus Keizer Karel In Baarle-Hertog, vlakbij de Nederlandse grens, vind je...

Dankzij de ‘slimme’ digitale wachtkamer zal de distributie billijker verlopen De monniken van de Sint-Sixtusabdij in Westvleteren gaan de verkoop van hun Trappistenbieren anders organiseren. Het reservatiesysteem via de telefoon...

Gerst, water, hop en gist zijn vandaag de dag dé basis ingrediënten voor bier, tot midden 1300 gebruikten brouwers nog geen hop als smaakmaker, maar het kruidenmengsel gruut. In de...

Sympathy for the devil (Scene 7) Het zijn niet enkel ‘officiële’ brouwers die eens zin hebben in een ‘collaboration brew’, ook hobbybrouwers doen gretig mee. De logica zelf eigenlijk want...

Het authentieke recept van ‘Gentse’ waterzooi wordt toegeschreven aan Philippe Cauderlier, een roemde negentiende-eeuwse chef uit Gent. Waterzooi kan met kip of (rivier)vis gemaakt worden. Wij gaan voluit voor de...

14, 15 & 16 juni in Middelkerke Middelkerke pakt uit met bier aan zee 2.0. Het mythische ‘Epernay’ plein wordt omgetoverd tot een heus bierdorp waar proeverijen en workshops georganiseerd...

Populair
Beer Agenda

Lupulus Vliegerfestival

Van:12/07/2025

Tot:13/07/2025

Begin je zondag met een unieke beleving

Van:06/07/2025

Tot:06/07/2025

Op locatie

Horeca Expo

Van:16/11/2025

Tot:19/11/2025

Belgian Beer Weekend

Van:05/09/2025

Tot:07/09/2025