ROTTERDAM: BEER, FOOD, COFFEE & ART

Opwindende stad aan de Maas.

Hou je van architectuur, dan is een bezoek aan Rotterdam zeker de moeite waard! In de binnenstad clashen vooroorlogse gebouwen en landmarks uit de wederopbouw vrolijk met hypermoderne iconen als de Kubuswoningen, de Erasmusbrug, Rotterdam Centraal Station en natuurlijk de Markthal. Rotterdam is ook een gastronomische parel met Craft Breweries, hippe koffiebars en een waaier aan restaurants.

Heilige Boontjes “Bakkie pleur van een ex-gedetineerde”

Heilige Boontjes is een koffiebar en -branderij met een bijzondere missie: het reïntegreren van ex-gedetineerden in de maatschappij. Het slagen van deze opdracht stel je onmiddellijk vast bij het binnenkomen in de Heilige Boontjes: nooit werden we ergens zo open en hartelijk ontvangen. De werknemers met een verleden in de gevangenis hebben duidelijk deugd van hun werk. De professioneel vervaardigde koffie smaakt er heerlijk en ook de taarten en cakes zijn het proeven waard.

https://www.heiligeboontjes.com.

Fenix Food Factory

In de Fenixloodsen op het schiereiland Katendrecht in Rotterdam is de Fenix Food Factory gevestigd. Deze trendy foodhal is een paradijs voor foodies. Je vindt er vers brood van Jordy’s Bakery, artisanale worsten, Nederlandse kazen en Rotterdams Craft Beer van de Kaapse Brouwers.

http://www.fenixfoodfactory.nl

Boijmans Van Beuningen

Museum Boijmans Van Beuningen is een veelzijdig en eigenzinnig museum in het centrum van Rotterdam.Het museum ontleent zijn naam aan twee belangrijke verzamelaars: Frans Boijmans en Daniël George van Beuningen. Zij voegden vele topstukken toe aan de collectie. Een bezoek is dan ook meer dan de moeite waard.

https://www.boijmans.nl/

Brouwerij Noordt

And last but not least, Brouwerij Noordt: een hippe Craft Brewery in een voormalige brandweerkazerne in Rotterdam Noord.  Peter Rouwen startte de brouwerij in 2015 op en in korte tijd scheerde deze hoge toppen met bieren zoals: Noordtsingle (Wheat Beer), Double Pale Ale, …  en vele andere creaties. Een bezoek aan de taproom is een echte aanrader. Proef zeker ook de heerlijke droge worsten.

http://www.brouwerijnoordt.nl

Foto’s ©Bart Van der Perre

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open