Beer & Book Biersommelier Fiona de Lange en chef Jo Vaesen van het Amsterdamse restaurant Dwars hebben samen een boek op de markt gebracht. Zeventig gerechten met bijpassende bieren van...
Foodpairing Heerlijke bier- & foodpairing recepten door bierchef Han Hidalgo. INGREDIËNTEN voor 4 personen BEREIDING Gemengde sla afspoelen en in een vergiet laten uitlekken. Gerookte haringfilet in dunne plakjes snijden....
De Struise Brouwers hebben een ‘Cuvée Delphine’ in de aanbieding. Een stout, een ‘Black Albert’ met een etiket ontworpen door kunstenares Delphine Boël… Stout, Albert, Boël, hebt u ’em? Een...
Wereldvermaard zijn ze, onze Belgische bieren. Maar een echte prestigieuze bierwedstrijd had ons apenlandje nog niet. Daarom beslisten bierevenementen- en communicatiebureau Becomev vier geleden om de Brussels Bier Challenge op...
Christophe Gillard is altijd trouw gebleven aan de filosofie om uitsluitend artisanale Belgische en buitenlandse bieren te promoten. De handelszaak die hij uitbaat in Aarlen is een must voor de...
We zijn amper drie maand na de opening van deze nieuwe zaak nabij de Brusselse Hallepoort en het is er al koppen lopen. Antoine Pierson heeft namelijk een gat in...
Hubert Geers, vader van de huidige zaakvoerder Dominiek, bouwde de voorvaderlijke brouwerij in Oostakker om tot een drankenhandel. Hun passie voor artisanale en onbekende streekbieren ligt aan de basis van...
Beer & Book Internationaal biersommelier en eigenares van de Berlin Beer Academy, Sylvia Kopp, neemt ons in haar eerste boek Hops & Barley mee op een boeiende tocht langs ’s werelds...
Trappistenbieren hebben iets magisch. Tot op heden worden zij beschouwd als de beste bieren ter wereld. Docenten van de bekende Hotelschool Spermalie in Brugge hebben op basis van lange praktijkervaring ruim...
Drie letters die verwijzen naar een relatief oude bierstijl die sinds enkele jaren, dankzij de Amerikaanse versie, aan een opmars bezig is en zich trendy mag noemen. De term IPA (uit te...
Voor velen zal het gisteren lijken, de achtste finales in Brazilië: Belgium-VS. Een spannende match die een debat over een andere tweestrijd op gang bracht, namelijk op biervlak. De vraag...
Foodpairing Heerlijke bier- & foodpairing recepten door bierchef Han Hidalgo. INGREDIËNTEN voor 4 personen BEREIDING De oesterschelpen open maken, het vlees voorzichtig losmaken en in de schelpen laten. De zwarte...
Een oester ziet er behoorlijk intrigerend uit. Alsof hij rechtstreeks uit de Prehistorie komt aangedobberd. En ja, dat doet hij eigenlijk ook. Uit fossiele vondsten blijkt immers dat de oester...
Brouwerij Alken-Maes sleept de hoogste Pilsonderscheiding in Duitsland in de wacht. Daarmee is de cirkel rond, want laat de Belgische pilsgeschiedenis nu net begonnen zijn in Alken. In Alken, Limburg,...
“We pakken het niet te technisch aan, maar laten ons leiden door de emotie van het moment of de sfeer, want bier is plezier,” aldus Erik Verdonck. Samen met zijn...
Deze vraag maakte recent het voorwerp uit van een groot en zeer geanimeerd debat gevoerd op een van de meest emblematische plaatsen van de Belgische gastronomie, namelijk de beroemde keuken...
In Brussel vind je de Brasserie de la Senne. Een van hun uitstekende bieren draagt een opvallende naam: Taras Boulba… En nog een opvallender etiket met het opschrift : “Awel...
Ora et labora. Bidden en werken. Dat is wat de Benedictijnen van Affligem eeuwenlang deden om hun missie te behartigen: de behoeftigen helpen. Daaronder werd ook verstaan: het land bewerken,...
FAMILIAAL EN BELGISCH In lang vervolgen tijden had iedere stad, streek en zelfs dorp zijn eigen brouwerij en bier. Ja, in onze tijden van globalisering en (smaak)vervlakking is dat moeilijk te...
Brouwerij Gigi ligt verscholen achter een anonieme woning in het dorpje Gérouville in de provincie Luxemburg. De productie van een van de enige Waalse tafelbieren maakt deze brouwerij uniek. De...