Wolverine is een fictieve superheld uit de stal van Marvel. Wolverine werd bedacht door auteur Len Wein en John Romita Sr., met de hulp van ‘Incredible Hulk’ tekenaar Herb Trimpe...
30 november & 1 december Billie is een schattige Franse Buldog en tevens de mascotte van Billie’s Craft Beer Fest. Je kan hem meestal vinden in zijn eigen craft beer...
Naar goede gewoonte brengt Bieren Cabardouche hun jaarlijkse Escort Deluxe uit. Dit jaar brouwde het team een karamelstout : “Als vijfde Escort Deluxe al blikten we wat nostalgisch terug op...
5 jaar, zo oud … of jong is het Winters Bier Festival in Waregem. De jubileumeditie gaat net zoals vorig jaar door in OC ’t Gaverke in Waregem op zaterdag...
De Brussels Beer Challenge is meer dan een wedstrijd : het is een gelegenheid voor de brouwers van de wereld om hun talent te tonen voor een jury van experten....
Met kerstbier Kruidnoten of pepernoten, beide worden vaak door mekaar gebruikt en men bedoelt er hetzelfde mee. Pepernoten zouden echter een sterkere anijssmaak hebben terwijl kruidnoten vooral de typische ‘speculaaskruiden’...
De snel groeiende markt van alcoholvrije bieren breidt uit met een volledig alcoholvrij abdijbier. Tot nu ging het vooral om alcoholvrije varianten van pils en andere lichtere bieren. AB InBev...
Pistolet Original blaast vijf kaarsjes uit Vijf jaar uitstekende pistolets, vaak in combinatie met Brussels bier: “We blijven onze passie delen, blijven veeleisend wat de kwaliteit van de producten en...
Na twee succesvolle edities van Duvel Barrel Aged, hebben onze brouwers opnieuw Duvel op houten bourbon vaten intens laten rijpen. Deze magische smaaksensatie van Duvel met Bourbon-aroma’s zal ongetwijfeld gesmaakt...
De renovatie van het Beursgebouw komt een stap dichterbij. Het Gewest verleent een vergunning aan de Stad Brussel om de gevels, het dak en de ornamenten te restaureren, en de...
De razend populaire Mojito kent vele variaties. Wij verkiezen de Belgische versie. Rum, limoen, suiker, munt en water zijn al eeuwen de vijf basisingrediënten van de Mojito. Het is onvermijdelijk...
en Blonde Stoot Filet d’Anvers wordt traditioneel bereid uit de spier van het ‘muistuk’. Een heel mager, maar ook heel taai stukje vlees van het rund. Het vlees vlees wordt...
Secret bars around the world. Tijdens de Amerikaanse drooglegging in de jaren ’20 werden bars verborgen achter geheimzinnige deuren omdat het drinken van alcohol veelal verboden was. Speakeasy bars (letterlijk:...
Op zondag 11 november 2018 zal het exact 100 jaar geleden zijn dat de Eerste Wereldoorlog eindigde. Miljoenen mannen hebben hun laatste adem uitgeblazen in de loopgraven, vaak heel erg...
‘Quatorze Juillet’ kent iedereen, maar misschien was 9 november nog belangrijker … Napoleon greep toen de macht, waarmee officieel een einde kwam aan de revolutie en de weg open lag...
Bij Stadsbrouwerij De Koninck zitten ze niet om een stunt verlegen. Op 9 november komt er voor één keer geen Triple d’Anvers of La Chouffe uit de tap in de...
Na het succes van de vorige 3 edities van de “streekbierendegustatie avond” met streekbieren uit de Rupelstreek en de ervaringen die daar werd opgedaan, legt de Rupelstreek de lat nog...
Naar een ‘bierige’ Kerst Toegegeven, ook wij hebben een hekel aan het feit dat je in september al volop wordt gewezen op het feit dat het hoog tijd is om...
De Brussels Beer Challenge noteerde een sterke stijging van het aantal inschrijvingen uit ver gelegen kontrijen. Een primeur en een mooi bewijs van de internationale weerklank en reputatie die de...
When wine meets lambic De Chardonnay van wijndomein Hoenshof is een krachtige witte wijn met aroma’s van tropische vruchten en witte bloemen. Chardonnay Lambic is een samenwerking tussen Hoenshof en...