In 2023 vindt voor de 10e keer de Week van het Nederlandse Bier plaats. Een week waarin de Nederlandse biercultuur in de schijnwerper staat en leden van Nederlandse Brouwers en...
Ons Wekelijks Bier Als je de traditie van het Kerstbier wil doorgronden, moet je eigenlijk terugkeren tot de tijd dat de Kelten hier de plak zwaaiden. Zoals veel van de...
Eeuwenlang was Haarlem één van de grootste biesteden van Nederland. Het bier uit Haarlem was zelfs in onze contreien enorm populair. Vanaf 14e eeuw produceert men in Haarlem bier op...
De rustige ligging en het gezellige interieur maken van Au Soleil één van Brussels meest aangename etablissement om een glas gerstenat te drinken. Op zonnige dagen is het terras op...
Hertog Jan Tarwewijn 4e bier uit De Proeftuin Na de Stout, New England IPA en de Vienna Lager heeft Hertog Jan het derde bier gelanceerd in de Hertog Jan Proeftuin:...
Ons Wekelijks Bier Averbode Blond. is het bier van de abdij van – hoe raadt u het – Averbode. In de eeuwenoude Norbertijnenabdij van Averbode, gesticht in 1134, werd vanaf...
Op vrijdag 23 december opent Michelles Pub & Brasserie de deuren voor personen die in kansarmoede leven in Izegem. Met het initiatief, dat de naam ‘De Warmste Dag van het...
Café De Fazant op de Grote Markt in Halle is uitgebroken tot Orval Ambassadeur Magna Cum Laude. Het is een prestigieuze titel die je maar één keer in je leven...
Bière à la Ferme Een dik jaar geleden schreven we reeds over een coöperatief project in Edingen met als doel om toch een beetje al onze huidige productietechnieken in vraag...
Brouwerij de HopHemel stelden we jullie reeds voor in Bier Grand Cru #23. De heren hadden toen net de prijs van ‘Nieuwkomer 2021’ weten te bemachtigen op de Beer Awards...
Ieder jaar reikt de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL) de Lambic Award uit aan personen of organisaties die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaaktbij het verdedigen van de...
Jef Pirens van brouwerij d’Oude Maalderij is erin geslaagd enkele grote spelers uit de bierwereld samen te krijgen voor zijn nieuwste project ‘Brewmance: Mash of the Classics’. Brouwerijen als Boon,...
Ons Wekelijks Bier De Naamse Brasserie des Eaux Vives – gevestigd in het dorpje Romerée te Doische – produceerde in een recent verleden Mam’zelle Bibiche (Bibiche is wat men in...
De grootste Nederlandse craft brewer pakt uit deze feestdagen met de Jopen Taste(k)it: een waanzinnig proefpakket met 10 craft bieren die bijna allemaal in de prijzen zijn gevallen. Uiteenlopend van...
Duvel x Hof van Cleve Wanneer een meesterbrouwer en een sterrenchef samen tafelen, ontstaan de beste ideeën. Honger naar innovatie, gevoed door de gemeenschappelijke passie voor gastronomie en gekruid met...
Een jong ketje Het gaat hard in Brussel. Het aantal brouwerijen in onze hoofdstad is de laatste jaren aan het boomen. Ondertussen zijn er al meer dan 20 en het...
Alfa Edel Pils is wederom in de prijzen gevallen. Na eerdere successen is Alfa Edel Pils nu ook bekroond met Goud bij de Brussels Beer Challenge. Een prachtig resultaat en...
Onder het merk Capucijn introduceert de Budelse Brouwerij een nieuw bier: Capucijn Blond. Een biologisch abdijbier, bovengistend, intens goud van kleur, met een mooie smaakbalans tussen licht bitter en zoet....
Ons wekelijks bier De roots van Brouwerij Cornelissen in Opitter gaan terug tot voor de Franse Revolutie. De exacte begindatum moet ergens rond 1780 zijn geweest, toen een zekere Jan...
Er gaat niets boven het jaar starten met “de beste wensen’. Santé! Bier : Avec les Bons Voeux
...