Dit is een gemakkelijk en verrukkelijk zomers gerecht. De trem ‘a la planoha’ is Spaans voor ‘op de bakplaat’. Een planoha is dus doodgewoon een hete bakplaat, niets meer en...
’t Zandmanneke is een zacht en romig witschimmel kaasje genoemd naar ’t Zandeke molen. De vier weken gerijpte witschimmel kaas is wederom een topproduct van de Beauvoordse Walhoeve gelegen in...
Han Hidalgo Han is een ‘overall fine gentleman’ en bierliefhebber. “Naast bierliefhebber heb ik nog een andere passie. Jazz en blues inspireren mij namelijk om een gerecht te maken, uiteraard...
Er es in Brussel een neu stameneï, en gien gewuun, hein. Ne « Grand café », gelak as in den taïd . « Den Ommegang » moot iest en veural...
‘Ik kan beter tegen het sap van de dochter van de korenaar, dan tegen het bloed van de druiventros.’ aldus Keizer Karel In Baarle-Hertog, vlakbij de Nederlandse grens, vind je...
Dankzij de ‘slimme’ digitale wachtkamer zal de distributie billijker verlopen De monniken van de Sint-Sixtusabdij in Westvleteren gaan de verkoop van hun Trappistenbieren anders organiseren. Het reservatiesysteem via de telefoon...
Gerst, water, hop en gist zijn vandaag de dag dé basis ingrediënten voor bier, tot midden 1300 gebruikten brouwers nog geen hop als smaakmaker, maar het kruidenmengsel gruut. In de...
Sympathy for the devil (Scene 7) Het zijn niet enkel ‘officiële’ brouwers die eens zin hebben in een ‘collaboration brew’, ook hobbybrouwers doen gretig mee. De logica zelf eigenlijk want...
Het authentieke recept van ‘Gentse’ waterzooi wordt toegeschreven aan Philippe Cauderlier, een roemde negentiende-eeuwse chef uit Gent. Waterzooi kan met kip of (rivier)vis gemaakt worden. Wij gaan voluit voor de...
14, 15 & 16 juni in Middelkerke Middelkerke pakt uit met bier aan zee 2.0. Het mythische ‘Epernay’ plein wordt omgetoverd tot een heus bierdorp waar proeverijen en workshops georganiseerd...
Ben Floren Ben is een bierliefhebber in hart en lever. Sinds 2011 is hij gepassioneerd met bier bezig. Het clubje Beerlovers richtte hij op in 2012. En de Beerlovers Bar...
HET CREATIEF BRUGS BIERLAB Bij de inhuldiging van brouwerij Bourgogne des Flandres Brugge in november 2015 werd duidelijk dat hier, na verloop van tijd, méér dan Bourgogne des Flandres alleen...
Het lijkt zo simpel. Gedroogde pikante vis uit China gepaird met een prachtig bier. Toch is het niet zo simpel. De bekende stokvis is kabeljauw die aan houten rekken te...
Dubbele sprong voor Roman Brouwerij Roman uit Oudenaarde pakt uit met Ramon. Een lekker alcoholvrij bier (0,3% alcoholvolume) dat verfrissend eigenzinnig is. En dat is geen loze belofte. Brouwerij Roman...
Bijna twintig jaar geleden werden een aantal mannen uit Turnhout en omgeving vriendelijk verzocht het huis even te verlaten, zodat de vrouwelijke wederhelften samen konden kokerellen. Om toch iets om...
Ter ere van het jaar van het varken Een varkensschouder is een zalig en sappig stukje vlees. Het vetlaagje rond het vlees zorgt voor een prachtige smaak. We stoven deze...
Toni Coppers maakte zijn naam als Vlaamse misdaadromanschrijver met zijn fictieve reeks over commissaris Liese Meerhout, goed voor talloze prijzen zoals de Hercule Poirot en een verfilming van de boekenreeks...
Europa is inderdaad het spannendste biercontinent met grote traditionele biernaties als België, Duitsland, het Verenigd Koningrijk en de Tsjechische republiek en opkomende bierlanden als Nederland, Frankrijk en Italië. Ook in...
De legende wil dat de Vlaamse graaf Diederik van de Elzas (12e eeuw) een souvenir meenam van zijn citytrip naar Jeruzalem. Hij kwam terug van de kruistochten met de relikwie...
Johan Van Dyck Oprichter (samen met z’n vrouw Karen) van de Antwerpse Brouw Compagnie, dé lokale en onafhankelijke brouwerij van Antwerpen. Reeds 20 jaar actief in de biersector, o.a. bij...