DER UNTERGANG

De heropening van de horeca.

De virologen regeren het land, Beter dan ooit tevoren, Marc heeft het licht gezien, Hij zegt, dit zal hen wel bekoren.

Ja tarara, de beleidmakers of hun adviseurs hebben er dus niets van begrepen. Inderdaad, de cafés en restaurants mogen weer open, maar zijn deze mensen wel ooit op café geweest? Snappen ze dan echt niet dat het meer om de sfeer gaat dan om de inhoud van de glazen. Steek cafés in zo’n keurslijf dat ze niet veel meer zijn dan een ‘tankstation’ voor bier. Een desolate plek waar je afstand moet houden, bediend wordt door een gemaskeerde waard en enkel voor de ‘strikt noodzakelijke tijd’ mag blijven. Natuurlijk komt er dan geen kat meer. Kijk maar naar de situatie in Oostenrijk, waar de café’s op eigen initiatief de lockdown verlengen, wegens niet rendabel.

M.a.w. ze mogen weer open, zo kunnen de steunmaatregelen worden teruggeschroefd, maar de klanten wordt duidelijk gemaakt dat ze er best weg blijven want voor de ‘gezelligheid’ moet je er alvast niet komen.

Natuurlijk is de volksgezondheid belangrijk, maar leven in een gedesinfecteerde stolp is op lange termijn onhoudbaar. Of willen we ontwaken in een land zonder café’s, restaurants, winkels, ….? Dan sterven we van verveling, een langzame en eenzame dood.

Cover © Bart Van der Perre

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Bier Passie Weekend