GIMME HOPE, JOHANNA

Johanna Tripel

Als de wereld uit haar lockdown ontwaakt, als alle bedrijven weer op volle kracht kunnen draaien, als alle winkels, restaurants en hotels weer open zijn, we ons weer vrij over de planeet kunnen bewegen en alle theaters en concertzalen weer mensen ontvangen, zal pas duidelijk worden hoe groot de economische schade van het ‘nieuwe’ coronavirus is. En het ontwaken zal pijnlijk zijn. Gelukkig zullen de cafés en terrassen dan ook terug open zijn en kunnen we ons verheugen op een zalig glas gerstenat (of meer want er is wel wat schade in te halen). Zoals Eddy Grant ooit “Gimme hope, Johanna” zong tegen ‘Apartheid’, zo drinken wij een Johanna Tripel tegen lockdowns.

De Tripel Johanna is een bier van Brouwerij BlommeCaes uit Gent. De naam is een ode aan Hanne, de echtgenote van brouwer Thomas Blomme. Thomas startte als amateur brouwer en al snel had het ‘virus’ hem te pakken. Na een opleiding aan het CVO in Anderlecht verfijnde hij zijn recepten. De tripel is het eerste bier dat op de markt gebracht wordt. Het wordt gebrouwen bij  Brouwerij Craywinckelhof (ook een oud student van CVO Anderlecht).

  • Brouwerij: Brouwerij BlommeCaes (BE)
  • Volume: 33 cl
  • Alcohol Volume %: 8,5%
  • Kleur: Wazige gouden kleur met een stabiele witte schuimkraag.
  • Geur/aroma’s: Parfum van citrus, sinaasappel, zoete mout en een vleugje hop.
  • Smaak: Vol en geschakeerd met een mooie pareling. Goed samenspel van fruit en mout, lange afdronk met een subtiel bittertje. Zeer aangenaam.
  • Food pairing: Varkenshaasje met sinaasappel-honingsaus, oude cheddar marmelade cake.

Cover © Brouwerij BlommeCaes

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open