Sympathy for the devil (scene 5) Toen Paul-Emile Lefebvre trouwplannen smeedde, droomde hij niet alleen van de toekomstige huwelijksnacht, maar ook over een origineel geschenk dat hij aan zijn bruid...
Grijze Noordzeegarnalen en Rodenbach Hand gepelde grijze Noordzeegarnalen en Rodenbach zijn ‘dé’ klassieker wat bier & food pairing betreft. Je hebt de zilte, lichtjes zoete smaak van garnaal, gecombineerd met...
Een belangrijk moment voor Brouwerij De Brabandere: voor het eerst in haar 125-jarig bestaan opent de brouwerij de deuren voor het grote publiek. Vanaf nu krijgen bezoekers de kans een...
On the go Een pilsje uit blik, dat kennen we. Voor een speciaal bier lijkt dat minder evident. In de VS en de UK is het blikje al goed ingeburgerd...
Wie aan Spanje denk denk uiteraard aan zon en mooi weer, maar ook de vleesspecialiteiten zijn er prachtig. Denk maar aan de betere chorizo of het neusje van het zwijn...
Sympathy for the devil (Scene 4) Dit sterk blond bier van hoge gisting is het resultaat van meer dan 125 jaar vakmanschap bij de brouwersfamilie Vander Ghinste. Al vijf generaties...
Een echte ouderwetse burger pairen we natuurlijk graag met een bier van de Oldskool Brewery. Eigenaar en stichter Dennis Kort heeft altijd de droom gehad om een eigen biermerk te...
Het smakelijke aspect van globalisering Brazilië is het grootste land van Zuid-Amerika en het op vier na grootste land ter wereld. De natuur in Brazilië kent enorm veel variatie. In...
Henri Reuchlin Al op jonge leeftijd kreeg ik van mijn vader een rood randje in mijn glas water aan tafel. Hij schonk een paar druppels wijn op de bolle kant...
BESTE SOMMELIER TER WERELD & DUVELBROUWERS BROUWEN SAMEN BIER Hedwig Neven, meesterbrouwer bij brouwerij Duvel Moortgat sinds 1993, en Arvid Rosengren, beste sommelier ter wereld sinds 2016, zijn beiden even...
De Nederlandse ‘Vishandel Klooster’ is specialist in het roken, fileren en verwerken van vis. Een familiebedrijf met een lange traditie aan vakmanschap. Al sinds 1922 wordt de vis gerookt op...
Met de verhuis van Het Hinkelspel naar Sleidinge zouden we het misschien beter hebben over ‘Evergems Plezier’, maar er zit zoveel ‘Gents’ in … De draak waakt dan wel niet...
Cashmere Even terug in de tijd … In 2007 brachten de Duvel brouwers de allereerste Duvel Tripel Hop op de markt. Sindsdien hebben ze de smaak goed te pakken en...
De aannemer heeft er voor gezorgd dat we wat langer moesten wachten dan voorzien, maar het nieuwe project van Sam Van Houcke en Stefanie Van Nieuwenhuyze is een feit. Meer...
authentiek Iets gaan drinken of eten zoals in bompa’s tijd, naar een echte herberg waar de geschiedenis van de muren druipt. Dat kan nog in Zundert. In Herberg ’t Pannehûske...
Registraties zijn open! Het afgelopen jaar bleek opnieuw een vruchtbaar jaar te zijn voor de Europese biersector. De nieuwe generatie maakt indruk door haar creatieve aanpak, terwijl de grotere brouwerijen...
Formaella Arachovas Parnassou & Voreia Wit Beer De Griekse Formaella Arachovas Parnassou kaas, op basis van geiten- en of schapenmelk, heeft een atypische vorm en productie wijze. De strogele korst...
Philippe Stassen, propriétaire des marques Kidibul et Vintense notamment, ajoute une bière au portfeuille de sa société Neobulles. La Bière des Amis est produite par la brasserie des Légendes à...
Peter Rouwen Hoofd brouwzaken bij brouwerij Noordt. Ik ben redelijk nieuw in de bierwereld maar al lang met bier in aanraking. Ik geloof in opleiding en heb zelf een beetje...
Geeft renners een boost Bierbrouwer Maes is vanaf dit jaar met Maes 0.0% de officiële en trotse sponsor van het Deceuninck-Quick-Step Cycling Team. Maes 0,0% is de ideale isotone drank...