Artikels

Wroclaw: bierparel aan de Oder Wroclaw, waar studenten en kunstenaars de toon aangeven, heeft een bloeiende bierscene ontwikkeld. De stad is een mengeling van prachtige, gerestaureerde gebouwen en stijlvolle nieuwbouw...

Boulogne is een antieke benaming voor gedroogde worst die bereid wordt met varkensvlees, ossenvlees en… paardevlees. Een dikke eeuw geleden kwam de kunst van het fabriceren van Boulogne met de...

Gelezen in het online Drinkinspiration magazine: “Een kriekje bij de kreeft is nou niet de meest voor de hand liggende keuze, maar het zure van de kersen past perfect bij...

Sprotjes worden in onze contreien al eeuwenlang gerookt om bederf tegen te gaan. De West-Vlaamse gerookte sprot is een officieel erkend traditioneel streekproduct. Sinds 1859 rookt Seagull, één van de...

Italiaanse topsalade met een Belgisch topbier “Insalata Caprese” bestaat uit tomaat, mozzarella en blaadjes basilicum. Dit gerecht heeft de kleuren van de Italiaanse vlag en wordt ook wel ‘Insalata Tricolore’...

Top beer & food pairing spot in Helsinki. De keuken uit het noorden, uit Scandinavië, is hot en trendy. De Scandinavische keuken is bovendien een erg gezonde keuken. Scandinavië heeft...

Nostalgisch zomergerecht Tomaat vleessalade wordt wel eens de “arme luis” versie van tomaat crevette genoemd. Toegegeven, de vleessalade is inderdaad stukken goedkoper dan het exquise gerecht met de grijze Noordzeegarnalen,...

Afkoelen De Mechelaars staan bekend om hun capaciteit om de maan te blussen, maar momenteel zou het geen kwaad kunnen mochten ze hun talenten aanwenden om de zon een beetje...

Kwatongen zullen zich nu afvragen wat daar nu goed aan is en dat er al soms teveel azijn als ‘bier’ wordt gepresenteerd … beter toch twee keer nadenken, want bierazijn...

De zomermaanden zijn er en dan trekt wel meer dan een de grens over voor wat verlof. Mocht deze reis je tot in Bulgarije leiden, willen wij er alvast voor...

De keuze van de Bier Grand Cru redactie Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw, het gras is groen, de bloemen bloeien en iedereen is vrolijk en uitgelaten. In een...

Tipopils: Italiaanse klasse In Lurago Marinone, ergens tussen Milaan en het Comomeer, richtte Agostino Arioli in 1996 de eerste Craft beer brouwerij van Lombardije. Wat op een grote gok leek,...

Craft Beer brouwerij in Berlijn BRLO is de Oud-Slavische naam van Berlijn. Het betekent zoiets als “moeras” of “droge plek in een waterrijk gebied”. De brouwerij werd in 2014 opgericht...

“La Vache qui rit” en Bel Pils In 1921 wordt in de Jura, in het dorpje Orgelet, “La Vache qui rit” geboren. De schepper van deze kaas is Léon Bel,...

VTM-journalist Patrick Van Gompel over de ontstaansgeschiedenis van zijn tweede bier, de 888 of Triple Eight. Of zeg gerust Tripel 8. Tripel Acht. Bier Grand Cru trok met VTM-journalist Patrick...

Fix het met Beerwulf Clichés zijn soms een echte ‘pain in the ass’. De moeder die voor moederdag weer eens het nieuwste model onder de stofzuigers krijgt zal het zeker...

Dit jaar bereikt de legendarische cocktail “Margarita” de gezegende leeftijd van 70 jaar. Er gaan veel verhalen de ronde over hoe de Margarita cocktail werd uitgevonden en door wie –...

Een bezoek aan de Craft Brewers Conference & BrewExpo America is een absolute must. De jaarlijkse hoogmis van de Amerikaanse Craft Brewers georganiseerd door de Brewers Association is een van...

Where strong blond meets hoppiness. 35 jaar na de lancering van Sloeber, ons oudste hoge gistingsbier hergist op fles, lanceert Brouwerij Roman een nieuw bier onder dezelfde paraplu: Sloeber IPA....

The fibers be with you Vezels en proteïnen vormen een essentieel onderdeel van een goede voeding. Onze eiwitten halen we vaak uit voedingsproducten die onze ecologische voetafdruk niet perse in...

Populair
Beer Agenda

🍺Oktoberfest – 2e Editie – Brouwerij van Rochehaut🍺

Van:27/09/2025

Tot:28/09/2025

Opendeurdagen van de brouwerij van Orval

Van:19/09/2025

Tot:20/09/2025

OktoberPEAK

Van:26/09/2025

Tot:26/09/2025

Brussels Beer Challenge 2025

Van:02/11/2025

Tot:05/11/2025