‘FAST’ FOODPAIRING

Verse pizza uit de supermarkt en bier

Een verse pizza is natuurlijk het summum. Maar heel wat mensen steken na een drukke werkdag snel een pizza in de oven die ze uit de versafdeling van de supermarkt hebben mee gegraaid. Pizza uit de supermarkt vergelijken met een verse pizza uit een goede pizzeria is natuurlijk heel moeilijk. Toch is het niveau van de supermarkt pizza er met rasse schreden op vooruitgegaan en kun je dus best tot een bevredigende smaakervaring komen. Bij een pizza past natuurlijk een goed glas gerstenat. Vraag het maar aan de Italianen. Bier Grand Cru nam alvast even de proef op de som en we delen dan ook graag even de betere pizza-uit-de-supermarkt en bier combo’s.

Dr. Oetker Fresca Verdure: De bodem van de pizza is ietwat slapjes, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door de gegrilde groenten en de met oregano gekruide tomatensaus. Goede pizza met goede toppings, die perfect past bij een Belgisch witbier. We denken spontaan aan een Brugs Tarwe bier.

Sodebo Dolce Pizza (Carrefour): Vrij krokant en dun deeg, een mooie tomatensaus en uitstekende toppings: prosciutto, mozarella. Een echte aanrader voor wie een snelle hap zoekt. We combineren deze pizza met een Bourgogne Des Flandres. Het zuurzoete bier doet de pizza alle eer aan.

Cover © Dr. Oetker

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open