Artikels

We delen graag de visie van Zythos. Tom, Ruben en Zita hebben ongewild het nultolerantiedebat hoog op de agenda gezet. Jan en alleman heeft er zijn mening over, dus ook...

Kaasfondue komt uit de Zwitserse bergen, waar ze wisten hoe je kou met kaas moet bestrijden. Het is romig, hartig en smaakt naar pure gezelligheid. Dippen, eten, lachen – het...

Verloren Maandag wordt traditioneel gevierd op de eerste maandag na Driekoningen, al leeft die traditie vooral in en rond Antwerpen. Daar worden massaal worstenbroden en appelbollen gegeten, thuis, op kantoor...

Jenever en bier. Twee eeuwenoude Nederlandse ambachten, worden verenigd in het vat, want distillateur Rutte uit Dordrecht geeft exclusieve jenevervaten weg aan lokale brouwers. Ontdek de magie van bier dat...

Een koude zaterdag? Dat vraagt om bieren die je écht verwarmen. Vergeet de blonde knaapjes, dit is het moment voor het zware geschut: een krachtige Quadrupel, een stevige Barley Wine...

Ons wekelijks bier Als we Frank Deboosere mogen geloven, valt gemiddeld gesproken de koudste dag van de winter op 10 januari. Hij zou het toch moeten weten, dus geloven we...

Stap binnen in Café Belgica, en je voelt het meteen. De geur van bier, het geroezemoes van gesprekken, en die typische sfeer van een Belgisch bruin café. Harry Gruyaert weet...

Een paar leuke ideeën Draf, of bierbostel zoals onze Noorderburen het noemen, is een veelzijdig bijproduct van het brouwproces. Meestal wordt dit verwerkt als veevoeder en als je over grote...

Terwijl Dry January begonnen is, blijkt dat de behoefte aan een alcoholarm en -vrij aanbod in de horeca nog steeds groeit. Dit blijkt uit onderzoek van Lowlander, uitgevoerd door Future...

Van een huwelijksbier naar een Belgische klassieker, dat is Hopus in een notedopBrouwerij: Brasserie Lefebvre (BE) Foto © Bart Van der Perre

...

Een Brusselse instant klassieker. Foto © Bart Van der Perre

...

Ons wekelijks bier Voila, het is zo ver, 2025 is zijn hok uit. De goede voornemens staan waarschijnlijk weer hoog op de agenda en net als alle voorgaande jaren zal...

Brouwerij Huyghe, bekend van het iconische Delirium, kondigt met trots de overname aan van Het Anker. Charles Leclef, als 5e generatie eigenaar van Het Anker had wegens een gebrek aan...

Het eerste glas bier van 2025. Daar is ‘ie dan. Nog voordat je goede voornemens écht van start gaan, pak je dit moment. Want zeg nu zelf, wat is een...

Het laatste glas bier van 2024. Denk daar eens goed over na. Een moment van pure reflectie. De kroon op een jaar vol hop, mout, gist en een flinke scheut...

Een echte klassieker, gelanceerd in 1991 heeft dit bier vrij snel een plaats onder de winterzon veroverd. Ideaal voor een koude winteravond. Brouwerij: Brasserie Dubuisson (BE)Volume: 75 clAlcohol Volume %:...

Ons wekelijks bier Morgen is het weer eens het Feest van de Onnozele Kinderen. Een eerlijk, kan het eigenlijk nog onnozeler … Een Amerikaanse brouwer, gespecialiseerd in Belgische bierstijlen (en...

Een mooie mix van gebrande toetsen en een vleugje kaneel. Een stevige rakker voor koude dagen uit het diepe zuiden van ons land.

...

volgens AI We vroegen ons ‘extern verstand’ welke vijf bieren de Kerstman zou kiezen als hij een avondje wil genieten en met wie hij dat gerstenat dan ook het liefst...

De bieren van Brasserie de la Senne zijn één voor één kleine kunstwerkjes, al is het maar voor hun schitterende etiketten van de hand van de Brusselse illustrator Jean Goovaerts....

Populair
Beer Agenda

Belgian Beer Weekend

Van:05/09/2025

Tot:07/09/2025

Op locatie

BEER EXPERIENCE

Van:24/09/2025

Tot:24/02/2025

Op locatie

Dutch Beer Challenge

Van:16/04/2025

Tot:16/04/2025

Op locatie

Brussels Beer Challenge Prijsuitreiking

Van:18/11/2024

Tot:18/11/2024

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2025
Registraties zijn open!