BACON, EGGS & ORVAL

Top pairing

’s Avonds of in het weekend heb je niet altijd zin om uren te koken. Niets is zo snel bereid als een omelet. Verse eieren, een paar sneden spek van goede kwaliteit en een klontje boter, meer heb je niet nodig om een zalig en voedzaam gerecht op tafel te toveren. Een omelet valt in de smaak bij jong en oud en kan op elk tijdstip van de dag gegeten worden. Het hartige en smeuïge gerecht pairt geweldig met een jonge Orval. Het nerveuze en bittere bier is het ideale tegenwicht voor de kracht van het gerecht. Het bier heeft voldoende structuur om overeind te blijven. De pareling en bittere toets reinigt ons pallet. De frisse afdronk houdt de combinatie levendig.

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 4 sneden spek
  • klontje  boter
  • 4 eetlepels melk
  • peper & zout naar eigen smaak

Bereidingswijze:

Bak het spek lichtjes in de pan met de gesmolten boter. Breek de eieren en klop ze samen met de melk op in een kom. Kruid met pepper en zout. Voeg het mengsel bij het spek en laat gedurende één minute bakken op een hoog vuur. Serveer met bruin brood.

Foto Omelet© Katarina De Raedemaeker

Foto Orval© Bart Van der Perre

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
rijsuitreiking op 18/11 tijdens Horeca Expo