Chew Beer

Beef jerky is een Amerikaanse snack van gedroogd vlees. Beef jerky bestaat uit kleine stukken rundvlees in reepjes gesneden, die gerookt, gedroogd en gekruid worden.

Micro-organismen hebben voor hun overleving en groei water nodig. Een simpele en oeroude conserveringstechniek  is dus drogen. Aanvankelijk werd het vlees simpelweg bloot gesteld aan de oerelementen zon en wind. Tegenwoordig wordt het vlees  gedroogd door het eerst kort te zouten en het dan in ovens op lage temperatuur te drogen.  Vanwege zijn geconcentreerde smaak en aparte textuur is Beef jerky heden ten dage een hyper populaire biersnack. Het gedroogde vlees doet het uitstekend bij een uiteenlopend aantal bierstijlen, van pils over IPA tot sterk donker. 

Het Amerikaanse  Northwest Bierhaus Jerky gaat –hoe kan ook het ook anders met zo’n naam- een stapje verder en marineert het vlees eerst in een bad van bier.  De bier jerkey’s komen in vier variëteiten:  IPA Beef Jerky, Hot IPA Beef Jerky, Dark Ale Beef Jerky en Hot Dark Ale Beef Jerky.

Het vlees is rijk aan smaak en zalig van textuur (tegelijk zacht en taai), maar we ontdekken er nauwelijks  een biersmaak in. Niet getreurd echter vooral de “Hot” versies smeken om een groot glas gekoeld bier. Een verse IPA is een Passe Partout voor alle varianten. De Hot Dark Ale Jerky pairt fantastisch met een lichte en droge Stout (de Stouterik van Brasserie De La Senne is een aanrader).

http://www.northwestbierhausjerky.com

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2024
Schrijf uw bieren in!