BELGIAN WAFFLE

Vraag argeloze toeristen naar typische kenmerken van België. Sommige stamelen België? De meeste bezingen uitgebreid de lof van Brugge, onze chocolade, de Rode Duivels en natuurlijk: ons bier en onze wafels. De “Red Hare Brewing Company” uit Marietta Georgia combineert beide oer- Belgische elementen en creëerde een eigenzinnig bier “Berry Belgian Waffle” ale.

Het idee is geniaal in zijn eenvoud. Alle smaken en aroma’s van een Belgische wafel met blauwe bessen vangen in een bier. Het klinkt gek en vergezocht, maar het werkt. Eén slok en we wanen ons in een tearoom uit de jaren ’70. De rijke zoete en fruitige toetsen van het bier voeren ons naar onze kindertijd. Toen we een wafel verslonden van de hand van onze grootouders. Ja, het bier mag er zijn. Een donkere amber kleur met een stevige beige schuimkraag. Een zweem van zoete mout streelt onze neus, gevolgd door een hint van fruit.

Een volmondige aanzet en een warm mondgevoel zijn ons deel bij de eerste slok. Zoete mout, fruitige toetsen en een vleugje gist verwennen ons pallet. Het bier eindigt met een warme en licht alcoholische finale.

De brouwers brengen een geslaagde ode aan de Belgische wafel- en biercultuur.

http://www.redharebrewing.com/

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open