BIER & BONEN

Bier cassoulet met Westmalle Dubbel.

Een traditionele cassoulet is een Franse regionale specialiteit van de Midi-Pyrénées, met witte bonen en vlees als hoofdingrediënten. Drie steden claimen het authentieke en beste recept: Castelnaudary, Carcassonne en Toulouse. Voor Bier Grand Cru komt de beste cassoulet uit de Kempen: een versie met Westmalle Dubbel.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 grote boerenworsten
  • 4 dikke sneden gezouten spek
  • 2 tomaten
  • 4 uien
  • 500 gr. witte gedroogde bonen
  • 1,5 dl. kalfsfond
  • 1 flesje Westmalle Dubbel
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • Ganzenvet
  • Pepper & zout

Bereiding:

  • Week de witte bonen één nacht in koud water
  • Kook de bonen gaar in licht gezouten water
  • Pel en pers de knoflook
  • Pel en versnipper de uien
  • Snij het spek in dobbelsteentjes
  • Ontpit en ontvel de tomaten. Snij vervolgens in kleine blokjes
  • Smelt het ganzenvet in een pan
  • Bak het spek en haal het spek uit de pan
  • Bak de uien, de knoflook en de boerenworsten in het vet.
  • Voeg het gebakken spek, de tomatenblokjes en de bonen toe. Roer grondig.
  • Voeg de Westmalle Dubbel en de kalfsfond toe.
  • Voeg de kruiden, peper & zout toe en breng aan de kook
  • Laat het geheel 30 minuten sudderen

Serveertip:

Serveer de cassoulet met grof boerenbrood en met Westmalle Dubbel.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2025
In december starten de inschrijvingen!