BIER & MOSSELEN

Vier traditioneel mosselfeest bij Eurobrouwers in Schiedam

Eurobrouwers host op zaterdag 23 september, tijdens de Schiedamse brandersfeesten, de allereerste editie van de Nationale Moulade. Het is de eerste keer dat tout Nederland kennis kan maken met het van origine Noord-Franse mosselfeest, waarbij de traditionele feestvreugde wordt verrijkt met een eigentijdse, Hollandse twist. Verwacht een gastronomisch avontuur vol smaakexplosies, live muziek en onvergetelijke momenten. Het mosselfeest is niet compleet zonder lange tafels vol gezelligheid, de geur van sissende mosselen boven een open vuur, bereid in eigen bier, en het geluid van live muziek.

Wat kunnen bezoekers verwachten? Mosselen, natuurlijk! Maar niet zomaar mosselen. De zeevruchten worden gemaakt op grote platen boven een open vuur en bereid in eigen bier en groenten van de Eurobrouwers. Uiteraard worden deze op traditionele wijze uitgeserveerd met Franse frites. Hoewel het Eurobrouwers Mosselfeest geïnspireerd is op het Noord-Franse mosselfeest is er voor deze editie een eigen twist aan gegeven. Het wordt een culinair avontuur dat een ieders smaakpapillen zal prikkelen.

Meer dan alleen eten

Het Mosselfeest is meer dan alleen een gastronomische ervaring. Het is een dorpsfeest in de breedste zin van het woord. Na het diner aan lange tafels, kan iedereen zijn of haar beste dansmoves laten zien op de dansvloer onder het genot van livemuziek en de avond vullen met lachen en dansen met het hele gezelschap. Speciaal voor de allerkleinsten is er ook een kindertafel. Hier wordt voor 10 euro, frietjes (vega) worstjes en ijsje geserveerd.

Voor ieder wat wils

Raar, maar waar: niet iedereen is even dol op mosselen. Gelukkig is dat geen probleem tijdens het evenement. Naast de overheerlijke schelpen is er ook een vegetarisch menu beschikbaar en zelfs een BBQ-menu voor de vleesliefhebbers. Het dessert en een borrelhap zijn inbegrepen in de prijs, maar drankjes zijn voor eigen rekening. Alles is in ieder geval aanwezig om er een topfeest van te maken. Bij mooi weer wordt het spektakel buiten gehouden op het terrein van de glasfabriek, maar geen zorgen: bij minder weer is er ook een overdekte optie.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open