BON SECOURS 4 HOUBLONS

Ons Wekelijks Bier

De super droge zomer die we achter de rug hebben, heeft ook zijn gevolgen gehad op de hopoogsten. De late variëteiten hebben misschien nog wat kunnen genieten van de malse regen van begin september, maar een ‘Grand Cru’ jaar zul je het toch niet kunnen noemen. Maar goed, de voorraad zal nu wel veilig en droog liggen, van ’tekorten’ hebben wij in ieder geval nog geen oor gekregen en dus verwachten we geen rampen. Gelukkig, want het zou zonde zijn om ons te moeten rantsoeneren op een paar hoppige pareltjes.

We drinken daar een Bon Secours 4 Houblon op, een ‘Belgian IPA’ … Wadesda? Je kunt er uiteraard elke in België gebrouwen IPA mee bestempelen, maar daar draait het eigenlijk niet om. Als je het als een ‘stijl’ probeert te zien dan gaat het om een bier dat mooi fris (en fruitig) gehopt is, maar waarin ook de gist iets mondiger is dan in een klassieke IPA. Fruitige esters die vaak wat ronder van aard zijn komen de (fruitige) accenten van de hop vervoegen en zoals vaak van bieren wordt verwacht die als ‘Belgian’ worden bestempeld, het draait allemaal om evenwicht. Geen ‘in your face’ hoparoma, of een bitterheid die je twee dagen nadien nog in de mond hebt. Alles mooi in balans voor een erg aangenaam eindresultaat. De Bon Secours 4 Houblon is zeker een mooi voorbeeld van de stijl en won dan ook niet voor niets een bronzen medaille op de Brussels Beer Challenge, in een categorie dat dus niet enkel bieren van ‘Belgische bodem’ bevatte. Deze versie van de Bon Secours wordt gehopt met Nugget en Centennial en krijgt dan nog eens een dry hopping met Belma en Cascade … 4 hopsoorten dus.

Bier : Bon Secours 4 Houblons

  • Brouwerij : Brasserie Caulier (BE)
  • Volume : 33 cl
  • Alcohol Volume % : 5,9%
  • Kleur : Licht blond en wat wazig. Fijne pareling. Goede en stabiele schuimkraag.
  • Geur / aroma’s : Zacht moutige ondertoon. Fruitige esters (peer, appel). Grassig hop aroma met een vleugje citrus. Fris.
  • Smaak : Ronde start met wat mout zoetigheid. Fruitig. Licht. Fris koolzuur. Bitterheid komt op en zit mooi in het bier verwerkt. Droge en frisse afdronk met een hint citrus.
  • Foodpairing : Avocado met verse geitenkaas, kalfshaasje met honing en rozemarijn, Val-Dieu Délice des Moines.
Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open