Tussen Pot & Pint
Brasserie Omer Vander Ghinste sloeg recentelijk de handen in elkaar met het concept Foodpairing ®. Dat is een op wetenschap gebaseerde methode die je helpt om te zien welke voeding en dranken goed samenpassen. De methode is gebaseerd op het principe dat ingrediënten goed samengaan wanneer ze dezelfde smaakcomponenten delen.
Onze reukzin is verantwoordelijk voor 80% van onze smaakervaring, waarbij smaak een belangrijke drijfveer wordt bij het creëren van foodpairings. Zodra de smaakcomponenten van een bepaald ingrediënt zijn geanalyseerd, worden ze vergeleken met een database van enkele honderden andere voeding- en drankingrediënten, ingrediënten die dezelfde aromacomponenten gemeen hebben met het oorspronkelijke ingrediënt. De resultaten worden grafisch weergegeven op een “Foodpairing tree”. Het gekozen ingrediënt wordt in het midden van de boom geplaatst en omringd door mogelijke combinaties. Hoe dichter bij het centrum, hoe beter de combinatie. Enkele verrukkelijke voorbeelden: ‘Omer Traditional Blond’ met zalmburger en komkommer/watermeloen of een ‘Omer’ met aubergineburger met koffie & tamarinde.