CORNELISSEN LUXURY LAGER

Ons wekelijks bier

De roots van Brouwerij Cornelissen in Opitter gaan terug tot voor de Franse Revolutie. De exacte begindatum moet ergens rond 1780 zijn geweest, toen een zekere Jan Mathijs Nijssen een boerderijbrouwerij begon in Opitter. Eentje zoals er in die tijd wel in elk dorp een of meerdere te vinden waren. De grote doorbraak komt er in het midden van de negentiende eeuw, wanneer de kapitaalkrachtige Charles Vissers, zoon van advocaat en vrederechter Thomas Vissers, trouwt met de dochter van Nijsen en de zaak overneemt. Hij bouwt een herenhuis met brouwerij in het centrum van Opitter, op de plaats waar de fabrieksgebouwen nog altijd staan.

Vanaf dat moment gaat het bergop met de brouwerij. Zeker wanneer aan het einde van de negentiende eeuw een zekere Jef Cornelissen (afkomstig van een Nederlandse pannenbakkersfamilie die in Gerdingen ook een brouwerij had uitgebouwd) trouwde met Sophie Vissers (dochter van). Zo kwam het bedrijf in handen van de familie Cornelissen, die nog steeds de brouwerij in Opitter leidt. Ook nu staat er een Jef aan het hoofd van de brouwerij.

De brouwerij heeft een mooi gamma aan bieren, maar voor ons springt de Luxury lager er uit. Het bier kaapte een gouden award weg op de recentste editie van de Brussels Beer Challenge.

Bier: Cornelissen Luxury Lager

  • Brouwerij: Brouwerij Cornelissen (BE)
  • Volume: 33 cl
  • Alcohol Volume %: 5,5% ABV
  • Kleur: Kraakhelder blond met een stevige witte kraag.
  • Geur/aroma’s: Aangename en zuivere neus met hinten van granen en hop. Zuiver en fris.
  • Smaak: Lichtvoetig, speels, fris en zuiver met een de typische kenmerken van een goede pils, aangename afdronk met een hopbittertje.
  • Foodpairing: Aperitief, mosselen. natuur, hamburger.
Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open