DUVEL KOMT MET 666 REDENEN OM TE TOOSTEN

Dat Nederlanders over alles een uitgesproken mening hebben en deze ook hard en luid verkondigen, is ook Duvel Moortgat niet ontgaan. In een onderzoek onder 666 Nederlanders kwamen er 666 reden naar boven om te toosten. Voor alle duidelijk de enquête werd uitgevoerd in opdracht van de brouwerij. De resultaten zijn vrij ludiek en eigenzinnig te noemen. Rare jongens, die ‘Ollanders’.

De terrassen zijn geopend en de vers getapte bieren worden weer uitgeserveerd. Of je nou proost (81%), cheers (34%) of santé (20%) zegt, Nederlanders zijn het behoorlijk met elkaar eens wat de beste of mooiste redenen zijn om te cheerzen. We hunkeren er massaal naar om onze mijlpalen met elkaar te vieren (57%), te toasten op het leven (34%) en hopen op zinderende zomeravonden (34%). Na de lockdown proosten we op : elkaar weer een flinke knuffel kunnen geven (20,6%) en onbezorgd naar het buitenland op vakantie kunnen gaan (15,9%). Uiteraard proosten we met een vol glas, want met een halfvol glas is dat volgens 8% uit den boze. Speciaal voor de introductie van Duvel 6,66%, het nieuwste blond bier van brouwerij Duvel Moortgat, worden terrasgangers geïnspireerd met 666 redenen om er eentje te drinken.

666 keer cheers

Er is natuurlijk altijd wel een reden om te proosten. Duvel 6,66%, een nieuw blond speciaalbier ontwikkeld voor het 150-jarig bestaan van de Belgische familiebrouwerij Duvel Moortgat, komt zelfs met 666 uiteenlopende redenen. Op de lijst staan niet alleen de bekende momenten, zoals het weerzien van oude vrienden, maar juist ook luchtigere proostmomenten. Wat Duvel betreft wordt er net zo goed gedronken op het feit dat ‘het niet gebrouwen is in een abdij’, ‘omdat het kan’ en ‘omdat je waarschijnlijk nooit president van de Verenigde Staten wordt’. Duvel CEO Michel Moortgat: “Duvel 6,66% is als volmondig blond een bier dat je minstens 666 redenen geeft om het te drinken. En een proostmoment om welke reden dan ook is een goede reden. Dus: santé, salut en skoll op wat er ook maar te vieren valt!”

Redenen om te proosten

Andere redenen (naast de hoger vermelde) om te proosten deze zomer zijn voor de Nederlanders ook de barbecue die overuren draait (21%), een kampvuur onder de sterren (19%) en een biertje met bitterballen in de kroeg (19%). Met 34% wordt er het liefst getoast op het leven, 29% kiest voor iemands gezondheid en 12% voor vriendschap. En dan de regels. Wat volgens de ondervraagden absoluut niet kan is een speech van tien minuten voordat er een (lauwe) slok genomen mag worden (56%). Elkaar niet recht in de ogen aankijken (20%) is ook not done – gevolg: zeven jaar slechte seks. En proosten met een halfvol glas is volgens 8% uit den boze.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open