Pa amb tomàquet & Duchesse de Bourgogne
Pa amb tomàquet (ofte pan con tomate) is de moeder aller tapas. Geen enkele zichzelf respecterende Spanjaard eet tapas zonder deze lekkernij. Er bestaan dan ook duizenden varianten. Maar de basis is steeds hetzelfde: brood, een zongerijpte tomaat, een teentje look en olijfolie van goede kwaliteit. We serveren deze snelle tapas met een glas Duchesse de Bourgogne van Brouwerij Verhaeghe.
Ingrediënten:
- 8 sneden boerenbrood van 2 cm dik
- 2 gepelde teentjes look
- 2 zongerijpte tomaten
- Olijfolie van goede kwaliteit
- Handvol fijngehakte platte peterselie
- Peper & zout
Bereidingswijze:
- Kuis de tomaat en snijd in grove stukken.
- Doe de tomaat in een blender met de look, de peterselie en de olijfolie. Kruid met peper en zout.
- Mix alles fijn.
- Bestrijk de boterhammen met het tomatenmengsel en serveer.
Pairing:
We kiezen voor een Duchesse de Bourgogne. Dit is een Vlaams Roodbruin bier van gemengde gisting met een zoet-fruitig karakter en een aangename frisse en licht zurige afdronk. De frisse lichtzure toets past uitstekend bij de aciditeit van de tomaat. De zoete inborst geeft wat weerwerk en zorgt voor een perfecte balans. Een mooie harmonieuze pairing.