Gevulde paprika’s & Paix Dieu Tripel
Dit is een super en gemakkelijk recept. Gevulde paprika’s uit de oven met een kruidig gehaktmengsel gegratineerd met kaas kan iedereen bekoren. We serveren dit gerecht met een Paix Dieu Tripel.
Ingrediënten:
- 4 grote rode paprika’s
- 500 gr rundergehakt
- 1 fijn gesnipperde witte ui
- handvol fijngesnipperde bieslook
- 4 el paneermeel
- 75 gr geraspte Oude Brugge kaas
- klontje goede boter
- peper & zout
Bereidingswijze:
- Snijd de paprika’s in de lengte middendoor.
- Verwijder de zaadlijsten.
- Kook de paprika’s gedurende 10 minuten in licht gezouten water.
- Verwarm de oven op 200°.
- Smelt een klontje boter in een pan en gaar de ui.
- Meng het vlees met de ui, de bieslook en het paneermeel.
- Kruid het mengsel met peper & zout.
- Vul de halve paprika’s met het mengsel en bestrooi met de kaas.
- Gaar i 15 minuten.
- Serveer met rijst.
Pairing:
We pairen dit gerecht met een Paix Dieu Tripel. Deze stevige en smeuïge tripel wordt (volgens de legende) door de familie Caulier bij volle maan gebrouwen. De volle en fruitige smaak van het bier past uitstekend bij de paprika en houdt stand tegenover de kracht van het kruidige gehakt. Dit is waarlijk een mooie combinatie.
De Paix Dieu Tripel kaapte een gouden medaille weg op de laatste Brussels Beer Challenge.
Foto © Paix Dieu