EASY FRIDAY NIGHT BEER DINNERS

Kruidige couscous met courgette en Berloumi

Dit is een zomers gerecht met een speciaal ingrediënt, namelijk Berloumi. Voor diegenen die de kaas nog niet kennen, het is de Belgische of beter gezegd de Berlaarse versie van haloumi. Een harde geitenkaas afkomstig uit Cyprus die ook wel eens grillkaas genoemd wordt, omdat je hem kan bakken. Het is vooral de textuur die de kaas uitzonderlijk maakt want hij smelt niet zoals andere kazen. We verwerken de Berloumi in een kruidige couscous en serveren er een Quintine Blonde bij.

Ingrediënten:

  • 200 gr couscous
  • 250 gr Berloumi
  • 2 courgettes
  • 200 gr kerstomaatjes
  • 1 blokje groentebouillon
  • handjevol fijngesnipperde bladpeterselie
  • 1 citroen
  • Olijfolie
  • Peper & zout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snij de Berloumi en de courgette in grove maar gelijkmatige stukken.
  3. Leg de Berloumi en de courgette in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Kruid met peper en zout.
  4. Zet alles 20 minuten in de voorverwarmde oven. Draai de groenten en de kaas halverwege om.
  5. Doe de couscous in een pot en voeg 500ml warm water en het verkruimelde bouillonblokje toe. Meng goed door en laat het geheel ongeveer 5 minuten rusten. Roer de couscous los en luchtig met een vork.
  6. Snij de kerstomaatjes in vieren.
  7. Meng de kerstomaatjes en peterselie onder de couscous en voeg de Berloumi en courgette toe.
  8. Kruid het geheel met peper en zout en het sap van de citroen.

Pairing:

De frisse en licht kruidige Quintine past uitstekend bij het kruidige gerecht. De licht bittere toets van het bier geeft mooi weerwerk aan de gegrilde kaas. Dit is een mooie en evenwichtige pairing.

Cover © De Zuivelarij

Foto © Brasserie des Légendes

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Bier Passie Weekend