Boterham gedroogde worst & Maredsous Bruin
Een lekker belegd broodje op deze vrijdag avond? Dat maak je toch gewoon zelf! We gaan voor een versie met gedroogde worst en olijven. We serveren er een Maredsous Bruin bij.
Ingrediënten:
- 8 stevige bruine boerenboterhammen
- 150 gr eikenblad sla
- 300 gr gedroogde varkensworst
- 200 gr zwarte olijven zonder pit
- Hoeveboter
- Zwarte peper
Bereidingswijze:
- Was de sla en snij de bladeren in stukken.
- Snij de worst in dunne schijfjes.
- Rooster de boterhammen.
- Besmeer vier boterhammen met de boter.
- Beleg met de worst, salade en olijven.
- Breng op smaak met zwarte peper.
- Dek af met de overblijvende boterhammen.
Pairing:
Oorspronkelijk was de Maredsous Bruin een Kertsbier, maar het is nu doorlopend verkrijgbaar en het smaak ook in de zomer. Het bruine bier, met een mooie zoete toets, past mooi met de boterhammen. De sla en de olijven zorgen voor een pittige toets.