Zoete aardappel met kerstomaat, feta & SpontanBasil
Een deugddoende salade voor een koude en donkere vrijdag. De zoete aardappel geeft een instant feel good gevoel, zeker in combinatie met Lindemans SpontanBasil. De zoete aardappel of ook wel bataat is een knolvormige wortel die oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika komt. Hij is rijk aan suikers en zetmeel en breed inzetbaar in de keuken.
Ingrediënten:
- 8oo gr zoete aardappelen (geschild en gewassen) in kleine blokjes gesneden
- 2 rode uien in halve ringen gesneden
- 500 gr kerstomaten
- 250 gr feta
- 1 tl suiker
- Cayennepeper
- Peper & zout
- 4 el rode wijnazijn
- 1 bosje basilicum
- 1 citroen
- 10 el lijfolie
Bereidingswijze:
- Mix de basilicum met de olijfolie en het sap van de citroen. Kruid met peper en zout.
- Verwarm de oven op 200°C
- Leg de zoete aardappelen in een ovenschotel en besprenkel met olijfolie. Kruid met peper en zout.
- Laat 15 min garen.
- Voeg de tomaten en ui toe, voeg de suiker toe. Kruid met cayennepeper. Laat nog 5 min garen.
- Besprenkel met de azijn en verkruimel de feta over het gerecht.
- Serveer met de basilicum olie en vers Turks brood.
Pairing:
Wederom een ‘no brainer’, de SpontanBasil sluit perfect aan bij de basilicum olie en geeft het geheel een heel frisse toets. Verjaag de koude en het donker met deze heerlijke paring.
De SpontanBasil van Lindemans viel ook al meermaals in de prijzen bij de Brussels Beer Challenge. Laatste wapenfeit is een zilveren plak in de editie van 2021 in de zeer ‘bevochten’ categorie ‘Herb & Spice’.