FRIETENBIER

Bier waarin bij het brouwen oud brood wordt verwerkt hadden we al, maar ook bij het maken van frieten wordt redelijk wat ‘afval’ geproduceerd. Om het in de woorden van FrietHoes te zeggen “aardappelen zijn rond, frieten vierkant”. De reststukjes weggooien zou zonde zijn vooral omdat ze toch proberen om hun productieproces zo duurzaam mogelijk te maken. Op zoek naar een oplossing kwamen ze als bierliefhebbers in contact met Jopen en zo was de oplossing niet ver weg.

Aardappelen zitten vol zetmeel en daar kan je best wat van gebruiken tijdens het brouwproces. Jopen ontwikkelde dus een bier waarin aan het beslag de restjes aardappel (de ‘schillen’) worden toegevoegd. Nog mooi fruitig hoppen en ‘Klaar is Kees’. Het resultaat is een donkerblond bier met een hoppig aroma van citrusvruchten en een goed mooi bittertje zodat het super vlot wegdrinkt. Ideaal voor bij een pak zoute frietjes …

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open