Foodpairing
Heerlijke bier- & foodpairing recepten door bierchef Han Hidalgo.
INGREDIËNTEN
voor 4 personen
- 300g gerookte haringfilet (bokking) of gerookte schelvisfilet (haddock)
- 75g fijn geraspte mierikswortel
- 75g gemengde sla, met onder meer rucola
- 25g preischeuten
- 2 eetlepels mayonaise, liefst zelf gemaakt
- 1 eetlepel vers citroensap
- 2 eetlepels olijfolie
- licht geroosterde sneden stokbrood
- peper uit de molen en zout naar smaak
BEREIDING
Gemengde sla afspoelen en in een vergiet laten uitlekken. Gerookte haringfilet in dunne plakjes snijden. Uitgelekte sla op de borden plaatsen en de olijfolie vermengd met vers citroensap hierover verdelen. De plakjes gerookte haringfilet hierop plaatsen. Met fijn geraspte mierikswortel vermengd met mayonaise en preischeuten garneren. Indien geen verse mierikswortel verkrijgbaar is, uit pot gebruiken. Met licht geroosterde sneden stokbrood serveren. Een goed gekoeld glas India Pale Ale (IPA), niet te zwaar gehopt tussen 5 en 7 vol% erbij serveren. Dit type bier komt goed tot zijn recht bij de gerookte smaak van de vis en de pittige smaak van de mierikswortel in combinatie met de preischeuten.
Foto: Joris Luyten