GEROOKTE ‘RED SOCKEYE’ & BELGISCHE IPA

Roken is al eeuwenlang een ‘smakelijke’ manier van conserveren. Het is een ambacht dat van van vader op zoon wordt doorgegeven. Zalm, zout en rook smelten samen tot een prachtig geheel. De infusie van de rook geeft een geheel eigen smaak aan de vis. Het zout gaat dit vastleggen voor de eeuwigheid. Een stukje culinaire magie! De Nederlandse Roots Fish Smokery is gespecialiseerd in het roken en verwerken van zalm. Hun parade ‘visje’ is de gerookte ‘Red Sockeye’. De Sockeye zalm voedt zich met garnalen, kreeftjes en andere zeediertjes. Dit in combinatie met het koude water zorgt ervoor dat de kleur van het visfilet diep rood wordt. De vis wordt voornamelijk gevangen in de Pacific Northwest. De vis heeft stevige structuur en een heerlijk zachte smaak.

De Sockeye heeft alleen wat mierikswortelsaus nodig of serveer het met een kneepje citroen en zwarte peper. Goede wijn behoeft geen krans … een bier mag daarentegen altijd! We drinken hierbij een Jack’s Precious IPA. Een bier met een briljante bleekgouden kleur met een witte stabiele schuimkraag, een sexy en swingende neus met hinten van citrus. In de mond volgt een ware smaakexplosie van hop en fruit. Dit bier vormt een ware symbiose met het gerecht. Het bier is krachtig genoeg om de vette toets van de vis te weerstaan. Het ‘juicy’ bier maakt het gerecht levendig en past mooi bij de rooktoets van de zalm. De bittere toets reinigt het pallet. Dit is een zalige combi. Probeer het gerust ook eens met een Haacht Super 8 IPA, een XX Bitter, een Extase of een Damme Nation.

www.rootsfishsmokery.nl

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2025
In december starten de inschrijvingen!