GREEN PASS

Door Birrificio Lambrate

Vandaag is het zo ver. Het gebruik van een Green Pass of CST is verplicht in de Vlaamse horeca, ondanks alle dure eden van onze politici: “Onze vrijheid zal niet afhankelijk zijn van een pasje”, premier Alexander De Croo (Open VLD), “Het CST kan een vals gevoel van veiligheid creëren.” N-VA-voorzitter Bart De Wever, “In Vlaanderen is er zo een hoge vaccinatiegraad dat we geen algemene coronapas nodig hebben. Vrijheid is de regel”, Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert, … niet dus!

Na anderhalf jaar van draconische maatregelen en vergaande beperkingen op onze sociale contacten, na maanden sluiting van onze geliefde horeca te hebben aanvaard, na al die tijd onze glimlach te hebben verborgen achter een lapje stof en na een heel succesvolle vaccinatiecampagne waren we eindelijk in het ‘walhalla der vrijheid’ beland. De pret duurde net geen maand. De vierde besmettingsgolf en bijhorende paniek gooit roet in het eten en het rijk der vrijheid wordt nog maar eens uitgesteld tot sint-juttemis. De experts en hoogwaardigheidsbekleders voerden het controversiële CST in. Een deel van de bevolking verguist het gebruik van deze pas en een ander deel van de bevolking ruilt graag een stukje vrijheid en privacy in tegen een beetje meer (schijn)veiligheid. De waarheid zal zoals steeds ergens in het midden liggen.

De enige Green Pass of CST die ik persoonlijk zonder schroom en met veel plezier bovenhaal is de ‘Green Pass’ van ‘Birrificio Lambrate’. Het is een frisse en sprankelende IPA. De brouwerij is gekend om de hoge kwaliteit van haar bieren, tegendraadsheid en uitgekiemde marketing.

Bier: Green Pass

  • Brouwerij: Birrificio Lambrate (IT)
  • Alcohol Volume %: 6,8%
  • Volume: 33 cl (blik)
  • Kleur: Wazige gouden kleur met een uitbundige witte schuimkraag, levendige pareling.
  • Geur/Aroma’s: Aroma’s van tropisch fruit en hop met een licht kruidige toets.
  • Smaak: Sprankelend en fris, toetsen van citrusfruit en mango, hoppige en bittere finale met de nodige fraîcheur.
  • Food pairing: Aan de toog in een CST vrij café, op een bankje in het park, thuis in de luie zetel.

Over Birrificio Lambrate

Deze brouwerij is één van de beroemdste ‘birrificio artigianale’ (craft brouwerij) in Italië. Het idee om een brouwerij te openen in een buitenwijk van Milaan groeide uit de  passie van drie vrienden. Zij besloten in 1996 om hun droom te leven en bouwden een brouwerij. Birrificio di Lambrate heeft intussen een breed assortiment en een ijzersterke reputatie in binnen- en buitenland.

Foto’s © Birrificio Lambrate

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open