Een ‘Duvel’ gerecht voor een koude winterse dag, het is één van onze persoonlijke favorieten.
I
ngrediënten:
- 4 gezouten, gerookte en ontvette hammetjes (circa 650 g)
- 250 g Parijse champignons
- 1/2 flesje Duvel
- 200 g veldsla
- 3 dl room
- 1 wortel
- Tijm, laurier
- Frambozenazijn
- 6 middelgrote aardappelen
- Peterselie
Bereidingswijze:
- Kook de hammetjes twee uur op een zacht vuurtje in water met de wortel, tijm en laurier.
- Haal de hammetjes eruit en hou ze warm.
- Zeef de bouillon en laat deze inkoken. Voeg het bier toe, samen met de in stukjes gesneden champignons.
- Laat het geheel even sudderen, voeg vervolgens de room toe en laat alles verder inkoken.
- Bereid intussen een salade van warme aardappelen en veldsla. Breng deze op smaak met frambozenazijn.
- Leg de hammetjes op een schotel, overgiet ze met de saus en bestrooi met gehakte peterselie.
- Serveer de hammetjes met de aardappelsalade.
Pairing:
Een stevige Duvel is de perfecte match bij dit gerecht. De frisse en zuivere smaken van het bier sluiten prachtig aan bij de zachte en hartige tonen van de hammetjes. De parelen dringt door het ‘vet’ van het vlees en reinigt het pallet Santé