HAUTE KEBAB & WESTMALLE TRIPEL

In de Antwerpse Hoogstraat is het foodconcept KWAT: Kebab With A Twist! neergestreken. Na de hamburger, de hotdog, de boulet en de eclair krijgt nu ook de kebab een upgrade. Bij KWAT serveren ze kebabs in alle maten, smaken en kleuren (de broodjes zijn rood of zwart). Volgens de Gazet van Antwerpen is het “streetfood voor hippe fijnproevers die ook nog eens graag een foto van hun maaltijd op instagram posten”. We proefden een ‘Mister Classic’ met steak, tomaten, coleslaw, spinazie, mayonaise en gefrituurde uienringen. We pairden deze über kebab met een Westmalle Tripel.

Door de smeuige steak en de knapperige, verse groenten, zoals kool en sla, te combineren met een rijk en complex bier, zoals de Westmalle Tripel krijg je een fijne balans. Het bier en gerecht houden elkaar in evenwicht. Het is wel even wennen een gastronomische Kebab bij een degustatie bier in plek van een ordinaire kebab na een reeks pinten, maar smaken doet het wel.

KWAT: Hoogstraat 45, 2000 Antwerpen

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2024
Schrijf uw bieren in!