HOOP BIER EERT MARIANNE FAITHFULL’S ‘THE BALLAD OF LUCY JORDAN’ MET EIGEN BIER

Marianne Faithfull, muze van Mick Jagger, icoon uit the sixties, bracht in 1979 het album Broken English uit met daarop het prachtige ‘The ballad of Lucy Jordan’. Een monument van een plaat, zo vonden tenminste ook bier-goeroe Derek Walsh en mede-eigenaar van Hoop Bier Paul Riteco. Op een lange terugrit vanuit de brouw beurs in Neurenberg namen zij zo hun ‘lijstjes’ door van favoriete songs ever, en naast de vele verschillen waren er duidelijk ook gezamenlijke favorieten. Zoals bijvoorbeeld ‘The Ballad of Lucy Jordan’.

LIJSTJES ….. Zo tegen het einde van het jaar is het altijd de tijd van de lijstjes, met uiteraard de Top 2000 als onbetwiste aanvoerder. ‘The ballad of Lucy Jordan’ was altijd vaste gast in de top 2000. En terecht. Tot 2016 …. Ineens lijkt Marianne Faithfull zo kwetsbaar als haar stem. Blijkbaar is het nodig om op onorthodoxe wijze aandacht te vragen voor een nieuwe notering. Onorthodox omdat het niet volgens de spelregels is toegestaan om ‘zomaar’ een bepaalde plaat te pluggen. Dat doen we niet, wel vragen we aandacht voor deze unieke vrouw en dito song. En hoe anders kan dat dan met drank ….

Marianne & drank, geen onlogische koppeling. Haar stem gaf al ‘at the age of 33’ aan, zo oud was zij ten tijde van de opname van ‘The ballad of Lucy Jordan’, dat ze al drie levens geleefd had. Maar anno nu, ‘at the age of 71’, is zij meer van de thee, zoals ze niet lang geleden in een interview aan gaf. Vandaar deze Smoky Lager.  Derek Walsh voegde Lapsang Suchong thee toe aan een …. Lager.

https://www.brouwerijhoop.nl
Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open