I READ THE NEWS TODAY, OH BOY.

Knack magazine pakt uit met volgende cover: “Leven zonder alcohol: 6 tips om te stoppen”. Deze titel sluit perfect aan bij de Tournée Minérale: een uitdaging om een maand geen alcohol te drinken. Het artikel is vrij oppervlakkig en laat uitsluitend geheelonthouders aan het woord. Van een hoogstaand en kwalitatief magazine mag een genuanceerde aanpak verwacht worden. Bovendien is het voorstel om een frisdrank als cola te drinken als alternatief voor de vele calorieën in alcohol op zijn zachtst gezegd ongeloofwaardig. De getuigenis over de sociale druk om te drinken mag overigens voor velen herkenbaar zijn en een maatschappelijk probleem vormen, maar de meerderheid van de betrokkenen kan gewoon nee zeggen. En daarmee komen we aan de kern van ons betoog: alcohol is goed voor velen, een gesel voor een minderheid.

Gelukkig zorgt National Geographic voor het nodige tegengewicht. “Alcohol: Bron van onze beschaving” prijkt in het groot op de omslagpagina. Het artikel is genuanceerd en geeft inzicht in de historische en culturele invloed van alcohol op de mensheid.

Brewing on the moon?

Als uitsmijter volgend artikel uit Metro:

“Kunnen we binnenkort bier brouwen op de maan? Als het van zes Amerikaanse studenten afhangt wel. Ze nemen deel aan ‘Lab2Moon Competition’, een wedstrijd georganiseerd door het Indiase bedrijf TeamIndus en Google. De hoofdprijs is een plaats op een raket die eind december naar de maan zal vliegen. De ingenieursstudenten willen vooral zien of gist zich kan ontwikkelen op de maan. Als ze daarin slagen, kunnen ze ook medicijnen en andere voedingsmiddelen als brood, pasta en pizza produceren op de maan.”

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open