LA BIÈRE POUR LES SOEKELEIRS.

Zinnebir 20

Het water van de Zenne is niet te zuipen, dus laven de Brusselse gamines en de ketjes zich maar al te graag aan het Zinnebir van Brasserie de le Senne. De slogan van hun flagship bier ‘Zinnebir’ is immers niet voor niets ‘ale for the people’, en in de eerste plek voor het gewone volk van onze hoofdstad, de ‘soekeleirs’ dus. Maar de stad leeft en vibreert, zeven dagen per week dag en nacht. Mensen sluiten zich hier niet op zoals in andere grote steden. Hier zijn de mensen zich voortdurend aan het amuseren.. De Brusseleir is een bon vivant, een levensgenieter pur sang. Bon, er zijn ook wat heel wat problemen. Vooral de verkeersoverlast is stilaan ‘insupportable’, maar met een Zinnebir in de hand is alles te verdragen.

Brasserie de la Senne is een 100% Brusselse brouwerij. Rasechte Brusseleirs Bernard Leboucq en Yvan De Baets begonnen een eeuwigheid geleden samen bier te brouwen. Eerst in Sint-Pieters-Leeuw, dan bij bevriende brouwers, maar vanaf 2010 op de Gentsesteenweg in Molenbeek en sinds verleden jaar op een gloednieuwe site op Tour & Taxis. Brouwer en mede-eigenaar Yvan De Baets – deze man is geen genie, maar een verzameling van genieën – is erin geslaagd zijn eigen vooroorlogse en afwijkende voorkeur – een stevige evenwichtige bitterheid – een plaats te geven in zijn bieren én in de Belgische bierwereld. Of zoals ze het zelf zeggen: “Brasserie de la Senne stond mee aan de wieg van de nieuwe golf van Craft bier in Brussel. We hebben onder andere de liefde voor hoppige bieren aangemoedigd lang voor dit opnieuw hip werd. Ons doel is karakterbieren te brouwen, die in de eerste plaats gebalanceerd zijn”.

Bier: Zinnebir

  • Brouwerij: Brasserie de la Senne (BE)
  • Volume: 33 cl
  • Alcohol Volume %: 5,8%
  • Kleur: Koper, licht troebel met een stabiele schuimkraag.
  • Geur/aroma’s: Moutig aroma met frisse toetsen van hop en limoen zeste en een vleugje honing.
  • Smaak: Fris, rond en moutachtig met een licht bittere lange afdronk. 100% in evenwicht.
  • Foodpairing: Een ‘taluur’ gerookte vis, huisgemarineerde zalm met dille en aigre-doux dressing.

Vandaag wordt die 20 jaar Zinnebir stevig gevierd tijdens een groots Zinnefest met muziek, ambiance en uiteraard veel Zinnebir. Voor de gelegenheid werden ook drie collabs gemaakt die het Zinnebir herinterpreteren. Drie brouwsels met drie brouwerijen zonder wie Brasserie de la Senne niet zou staan waar ze nu staan.

Foto’s  © Bart Van der Perre

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Bier Passie Weekend