LE VERRE DE L’AMITIÉ

De Ridderschap van de Roerstok der Brouwers is de rechtstreekse afstammeling van de eeuwenoude brouwersgilde en werd gesticht in 1946. Vandaag vertegenwoordigt zij de tradities en de waardigheid van het edele brouwersambacht, door de eeuwen heen. Trouw aan hun traditie riddert de verering elk jaar een aantal personen die zich inzitten voor het Belgisch bier.

Ere-Ridders zijn personen die tot ridder worden geslagen omdat ze het brouwersberoep uitmuntende diensten hebben bewezen of kunnen optreden als ambassadeur. Dit kunnen ook belangrijke figuren van buiten de sector zijn die worden uitgenodigd om toe te treden tot het Ridderschap en aldus op te treden als ambassadeur voor de brouwwereld.

Ridders van Recht zijn de actieve leden. Zij zijn door hun beroep, afkomst of huwelijk in de brouwwereld terechtgekomen.

Deze ‘intronisaties’ vinden plaats met het nodige ceremonieel eigen aan de verering en de tradities. Het mooiste moment van de intronisatie is de ‘verre de l’amitié’, waar de kersverse ridders een toast uitbrengen.

Foto’s © Bart Van der Perre

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Bier Passie Weekend