MALHEUR BIÈRE BRUT

Ons wekelijks bier

Traditioneel komt vanavond carnaval op gang en zijn we vertrokken voor vier zotte dagen vol uitbundig gefeest, eten en drinken. Nog eens voluit de bloemetjes buiten zetten alvorens de lange periode van de vasten in te stappen. Het orgelpunt van deze dolle dagen vormt ‘vette dinsdag’, een dag dat op veel Belgische carnavals start met tromgeroffel, gestamp van klompen en een royaal ontbijt met oesters en schuimwijn… het is feest en er volgen 40 dagen waar de riem op moet en men kan bekomen.

Oesters als ontbijt is niet perse ons ding en we zitten liever aan het gerstenat dan aan dat druivensap met bubbels, dus verzetten we die oesters naar vanavond om het de carnaval vierdaagse te aan te vatten en we trekken daar een feestelijke Malheur Bière Brut bij open.

Dit Buggenhouts pareltje wordt gebrouwen volgens de ‘Méthode Originale’ (omdat bepaalde wijnboeren in Frankrijk niet willen dat we hier het ‘c-woord’ voor gebruiken) waarbij het bier na een periode van ‘remuage’ een ‘dégorgement’ ondergaat om de gist uit de fles te extraheren. Een ‘brut’ bier volgens de regels van de kunst, een pionier in de stijl en vooral een plezier voor de smaakpapillen. Een bier dat dan ook regelmatig eens in de prijzen valt op de Brussels Beer Challenge. Laatste wapenfeit is een zilveren medaille in 2021.

Bier: Malheur Bière Brut

  • Brouwerij: De Landtsheer (BE)
  • Volume: 75 cl
  • Alcohol Volume %: 11%
  • Kleur: Bleek gouden kleur en kristal helder. Intense pareling die een rijke witte schuimkraag permanent aanvult.
  • Geur/aroma: Zacht moutige ondertoon. Alcoholische hint. Fruitig (geel steenfruit, appel, peer). Subtiele, frisse citrustoets.
  • Smaak: Volle aanzet. Zijdezacht mondgevoel opgefrist door een flinke dosis koolzuur. Fruitig als in de neus met bijkomend een impressie van witte druiven. Zacht bittere en vrij droge finale met een alcoholisch opstootje.
  • Foodpairing: Oesters, vispannetje, camembert, sabayon.

Foto © Bart Van der Perre

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open