MONNIKEN VAN WESTVLETEREN NEMEN VOOR DE ALLEREERSTE KEER DEEL AAN EEN BIERFESTIVAL

Vleteren Craft Beer Festival

Dit weekend vindt in de Westhoek het allereerste Vleteren Craft Beer Festival (VCBF) plaats op de “Sceure”-site in het West-Vlaamse Vleteren. De organisatoren verwachten bierliefhebbers van over de hele wereld. Met dit festival willen ze de aandacht vestigen op de uitzonderlijke kwaliteiten van echt ambachtelijk gebrouwen bieren. Bovendien zullen de trappistenbroeders van Westvleteren voor het eerst deelnemen aan een bierfestival. Een wereldprimeur.

Bjorn Baron, voorzitter van bierproeversvereniging ‘The Beer Pilgrims’, zei: “Onze leden zijn enorm verheugd dat de trappisten van Westvleteren zijn ingegaan op de voor hen niet-evidente vraag om aan het Vleteren Craft Beer Festival deel te nemen. De bieren van de broeders zullen voor de eerste keer in de geschiedenis op een bierfestival geserveerd worden. Wij zijn vader abt en de andere broeders daar zeer dankbaar voor.”

Naast deze primeur zullen de festivalbezoekers op zaterdag 10 en zondag 11 juni kunnen kiezen uit nog meer dan 150 andere bieren, geproduceerd door ambachtelijke brouwers en microbrouwerijen uit België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Estland, Italië, Portugal, Spanje, Zweden, Zwitserland, Rusland en zelfs Argentinië en de Verenigde Staten.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2024
Schrijf uw bieren in!