BELGIAN SOUR

Top bier cocktail

Prachtig van uitzicht, en op de koop toe lekker complex en harmonieus van smaak, met zowel diepe, ronde smaaktoetsen als speelse fruitige hints. Dit is een cocktail die je gasten blijverrast doet opkijken en toch eenvoudig te bereiden is. Helpt iemand Britt J. Mosselmans, alias « Baroness », aan goede Belgische alternatieven voor de Bourbon en de Amaretto? Dan zijn we binnenkort een exportproduct rijker.

We gebruiken een oldfashioned glas. Alles behalve het bier gaat in de shaker, inclusief het eiwit. Dry shaken zonder ijs. Dan ijs toevoegen en opnieuw shaken. Fine strainen. De blend gaat in het glas. Dan pas het bier toevoegen. Tenslotte het stevige schuim bestrooien met nootmuskaat om het aroma van eiwit op te pimpen. Steek twee korte, zwarte rietjes in het glas.

Santé, dit is de nieuwste creatie van Britt.

Nootmuskaat – snuifje
3 cl Kentucky Straight Bourbon (Britt gebuikt Four Roses)
1 cl Amaretto (Britt gebruikt Disaronno)
3 cl Vers geperst Limoensap
1,5 cl Rietsuikersiroop
13 cl Pêche Mel Bush (van brouwerij Dubuisson)
3 cl Eiwit

Creatie : Britt J. Mosselmans, alias « Baroness » (la baronne), voor DM.Vino! & Essentielle Vino!
Photos : Bart Van Der Perre

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2024
Schrijf uw bieren in!