MUSCAR-ELLE

Ons Wekelijks Bier

We hebben deze zomer toch wel al stevig wat zon gehad en dus gaan de wijnoogsten niet al te lang meer op zich laten wachten (en zijn hier en daar ongetwijfeld al van start gegaan). Altijd afwachten wat voor wijnjaar het dan zal worden. Sommige van onze brouwers kijken ook echt uit naar de oogst van de druiven en de kwaliteit ervan. Het is dan weer het moment om nog eens een ‘grape ale’ te gaan brouwen. Een ‘hybride’ tussen wijn en bier of noem het een ‘fruitbier’. We gaan deze week dan ook het weekend in met zo’n ‘druivenbier’ van bij ons, de Muscar-Elle van de Lambiek Fabriek.

Zoals bij alle bieren van het huis wordt de basis gevormd door authentieke lambiek, spontaan vergist in eikenhouten vaten. De lambiek kent bij dit bier een maceratie met Muscaris-druiven van bij Jerom Winery (Borgloon – Haspengouw). Extra suikers, extra alcohol maar vooral ook extra fruitigheid en een heel mooie extra dimensie.

Bier : Muscar-Elle

  • Brouwerij : Lambiek Fabriek (BE)
  • Alcohol Volume %: 8,8% (kan van jaar tot jaar wat variëren)
  • Volume: 75 cl
  • Kleur: Licht goudblond en nagenoeg helder. Witte schuimkraag dat redelijk stand houdt.
  • Geur/Aroma’s: Wat fruitige zoetigheid. Witte perzik, blonde krenten, witte druiven. Acaciabloesem en een fris zurige hint. Zacht fenolisch (brett). Best elegant.
  • Smaak: Ronde en wat ‘mostzoete’ aanzet, licht mond filmend. Fris koolzuur, opkomende zurigheid, fruitig. Vrij droge, zacht zure, fruitige en frisse afdronk met wat hinten citrus (pomelo). Mooie zoet-zuur balans en erg vlot doordrinkbaar.
  • Food pairing: Bouchot mosseltjes met een scheutje room en een druppel anisette, kip met gebakken venkel en sinaasappel, carré confituur (abrikoos).

De Muscar-Elle wist tijdens de laatste editie van de Brussels Beer Challenge een gouden medaille te behalen, niet als (Italian) Grape Ale, maar als ‘Old Style Fruit Lambic’. Kunnen ze best fier op zijn.

Wie zich wat verder wil verdiepen in de wereld van de druiven of gewoon een leuk weekend wil hebben kan zeker terecht in Overijse. Daar gaan dit weekend de Druivenfeesten door!

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2024
Schrijf uw bieren in!