SCOTCH CTS

AB InBev herlanceert iconische beker

Bierliefhebbers van het bruine bieren kunnen nu opnieuw genieten van de historische Scotch Crowned Trees Stout beker in hun favoriete kroeg. De moutige, gebrande Scotch Ale die al op de markt is sinds de eerste wereldoorlog krijgt nu zijn historische beker erbij in de horeca. Meer dan 10.000 bekers zullen de komende weken meegegeven worden aan horecapartners over heel België.

De moutige, gebrande Scotch Ale is al op de markt sinds de eerste wereldoorlog via oud-brouwerij Wielemans uit Vorst. De naam Crowned Trees Scotch is geïnspireerd op de gekroonde bomen die het wapenschild van de gemeenste Vorst sieren. Scotch C.T.S. is een roodbruine scotch met een alcoholpercentage van 7,2% en vooral beschikbaar in de horeca.

Brouwerij Wielemans uit de Brusselse gemeente Vorst kwam in 1921 met Crowned Trees Stout. In 1926 kwam daar Crowned Trees Scotch bij, zachter en zoeter van smaak. De naam Crowned Trees is geïnspireerd door de gekroonde bomen die het wapenschild van de gemeente Vorst sieren. De gekroonde boom met langs beide zijden een paard was ook het logo van brouwerij Wielemans.

In de jaren ’60 verdween Crowned Trees Stout, enkel Crowned Trees Scotch bleef in productie. Vandaag is ook brouwerij Wielemans verdwenen en is de productie van Crowned Trees Scotch in handen van brouwer AB InBev.

Op vraag van de horeca, waar het bier zeer geliefd is, werd de Scotch CTS opnieuw ontwikkeld.

Alexander Soenen, hoofd horeca bij AB InBev: “De rijke geschiedenis van Scotch CTS en de blijvende populariteit van deze klassieker zijn de insteek van deze actie. De beker is een perfecte replica van de historische variant. We weten ook uit bevraging dat consumenten het belangrijk vinden dat elk Belgisch bier zijn eigen unieke glas heeft en onderdeel is van de Belgische biercultuur.”

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open